ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ: ЕВРОПСКА ГОДИНА КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА 2018 – ГДЕ ПРОШЛОСТ СУСРЕЋЕ БУДУЋНОСТ

У среду, 12. децембра 2018. године у 18 часова у Културној станици „Свилара” у Новом Саду,биће отворена изложба Европска година културног наслеђа 2018 – Где прошлост сусреће будућност, коју организује Министарство културе и информисања Републике Србије, у сарадњи са Галеријом Матице српске и Културном станицом „Свилара”.
На отварању изложбе говориће: Асја Драча Мунтеан, помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције у области културе, Министарства културе и информисања Републике
Србије Виолета Ђерковић, директорка Културне станице „Свилара” Представник делегације Европске Уније у Србији Немања Миленковић, директор Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе” Никола Ивановић, кустос-приправник, Галерије Матице српске
Изложбу Европска година културног наслеђа 2018 – Где прошлост сусреће будућност, организује Министарство културе и информисања Републике Србије, у сарадњи са Галеријом Матице српске, са циљем да публици представи пројекте који су у Србији обележили ову значајну европску иницијативу.
Одлуком Европског парламента и Савета ЕУ, 2018. година је проглашена Европском годином културног наслеђа, под слоганом „Наше наслеђе: где прошлост сусреће будућност”. Иако Србија нема статус чланице Европске уније, позвана је од стране Европске комисије да се укључи у агенду и искористи ову иницијативу за промоцију свог културног наслеђа, као и за јачање међународне културне сарадње. Током трајања изложбе биће приређен пратећи програм, у оквиру кога ће бити представљени поједини реализовани пројекти, као и креативне радионице за децу и средњошколце.
  • 13. децембар у 18 часова: Представљање пројекта – Галерија Матице српске
  • 16. децембар у 11 часова: Дечја радионица – Авантура и култура
  • 17. децембар у 11 часова: Радионица за средњошколце – Стара места Новог Сада – Шта нам значе сада?
  • 18. децембар у 18 часова: Представљање пројекта – Фондација Нови Сад 2021 – Европска престоница културе
Изложба ће трајати од 12. до 19. децембра 2018. године.
За све додатне информације можете се обратити: Николи Ивановићу, тел: 021 48 99 014, моб: 063 87 33 477.
Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.