Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > PREPUSTI SE UMETNOSTI U GALERIJI MATICE SRPSKE

PREPUSTI SE UMETNOSTI U GALERIJI MATICE SRPSKE

Kako bismo vaš boravak i iskustvo uživanja u umetnosti učinili jedinstvenim, pripremili smo Vam posebnu prostoriju u okviru Stalne postavke Galerije Matice srpske – sobu za prepuštanje umetnosti. Svake nedelje očekuje vas drugo umetničko delo koje stvara specifičnu atmosferu. U sinergiji umetnosti, zvuka, prostora i svetla, imaćete priliku da budete sami s umetničkim delom i da ga doživite na vama svojstven način.

Posetite nas, razigrajte svoje misli i osećanja, preispitajte ih u dodiru s umetničkim delima i prepuštajući im se dozvolite da vas povedu…

Ove nedelje (18-23. avgust) u sobi za prepuštanje izloženo je delo Petra Lubarde Kvrgava stjena iz 1951. godine. Apstraktni prikaz planinskog predela izveden slobodnim, brzim i spontanim potezima iz ruke Petra Lubarde, uvodi posetioce vas u svet simboličkog i uz odgovarajuće zvuke stvara posebnu atmosferu idealnu za beg od svakodnevice. 

Poslednjih nekoliko meseci usled nemogućnosti da se najrazličitiji kulturni događaji održe u našem gradu, osećaj da nam je kultura odsutna postaje sve prisutniji. Međutim, muzeji i galerije su mesta otvorena za publiku, u kojima se i dalje nesmetano može uživati u kulturi i umetnosti. Zato, kreirajte vama sigurnu i prijatnu atmosferu, posetite Galeriju Matice srpske sami ili sa svojim najbližima i prepustite se umetnosti. 

Galerija Matice srpske otvorena je svakim danom osim ponedeljkom i to: utorak – četvrtak: 10.00 – 20.00 sati; petak: 10.00 do 22.00 sata; subota i nedelja: 10.00 do 18.00 sati.

Cena pojedinačne ulaznice iznosi 100,00 dinara, dok je petkom ulaz u Galeriju besplatan.

Za sve informacije možete se obratiti Jeleni Ognjanović na telefon 021 4899 018 ili 069 1103 051.

Izvor: Galerija Matice srpske

Ostavite odgovor

Top