Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > PRATEĆI PROGRAM MEĐUNARODNE IZLOŽBE ,,PERCEPCIJE. ŽENA PO MERI DRUŠTVA“

PRATEĆI PROGRAM MEĐUNARODNE IZLOŽBE ,,PERCEPCIJE. ŽENA PO MERI DRUŠTVA“

Galerija Matice srpske i udruženje Per.Art sarađuju već deset godina na realizaciji različitih programa koje se bave inkluzijom osoba sa intelektualnim teškoćama. Povodom međunarodne izložbe Percepcije. Žena po meri društva? u Galeriji Matice srpske je tokom proteklih meseci realizovan projekat Umetnost i inkluzija namenjen najširoj publici sa ciljem da se kod građana poveća svest o socijalnoj inkluziji osoba sa intelektualnim teškoćama, pre svega njihovoj inkluziji u kulturi i umetnosti.

U subotu, 15. decembra 2018. godine u 18.00 sati u Galeriji Matice srpske biće održana otvorena radionica Umetnost i inkluzija koja će kroz korištenje plesnih i koreografskih citata iz predstava Per.Art-a kritički ispitati, iz perspektive umetnica sa invaliditetom, društvene odnose koji definišu položaj žene u našem društvu.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom Natalije Vladisavljević i Jelene Stefanovske, plesnih umetnica sa Daunovim sindromom i Snežane Bulatović, plesne umetnice sa intelektualnim teškoćama, kao i drugih članova i članica grupe, koji se kroz svoj dugogodišnji rad u udruženju Per.Art bave pitanjima ravnopravnosti i inkluzije.

Više o udruženju Per.Art možete pročitati na: www.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/PerArt-132080216888687/

Ulaz na program je besplatan.

Za sve informacije o izložbi možete se obratiti Jeleni Ognjanović, kustosu izložbe na telefon 021 4899 018 ili 069 1103 051, kao i putem mejla na j.ognjanovic@galerijamaticesprske.rs

 

Izvor: Galerija Matice srpske

Ostavite odgovor

Top