ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ МЕЂУНАРОДНЕ ИЗЛОЖБЕ ,,ПЕРЦЕПЦИЈЕ. ЖЕНА ПО МЕРИ ДРУШТВА“

Галерија Матице српске и удружење Пер.Арт сарађују већ десет година на реализацији различитих програма које се баве инклузијом особа са интелектуалним тешкоћама. Поводом међународне изложбе Перцепције. Жена по мери друштва? у Галерији Матице српске је током протеклих месеци реализован пројекат Уметност и инклузија намењен најширој публици са циљем да се код грађана повећа свест о социјалној инклузији особа са интелектуалним тешкоћама, пре свега њиховој инклузији у култури и уметности.

У суботу, 15. децембра 2018. године у 18.00 сати у Галерији Матице српске биће одржана отворена радионица Уметност и инклузија која ће кроз кориштење плесних и кореографских цитата из представа Пер.Арт-а критички испитати, из перспективе уметница са инвалидитетом, друштвене односе који дефинишу положај жене у нашем друштву.

Посетиоци ће имати прилику да se упознају са радом Наталије Владисављевић и Јелене Стефановске, плесних уметница са Дауновим синдромом и Снежане Булатовић, плесне уметнице са интелектуалним тешкоћама, као и других чланова и чланица групе, који се кроз свој дугогодишњи рад у удружењу Пер.Арт баве питањима равноправности и инклузије.

Више о удружењу Пер.Арт можете прочитати на: www.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/PerArt-132080216888687/

Улаз на програм је бесплатан.

За све информације о изложби можете се обратити Јелени Огњановић, кустосу изложбе на телефон 021 4899 018 или 069 1103 051, као и путем мејла на j.ognjanovic@galerijamaticesprske.rs

 

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.