Налазите се овде
Почетна > Друштво > ПОЗИВ МЛАДИМА ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ПРОЈЕКТУ „ОМЛАДИНСКИ АНГАЖОВАНИ ТЕАТАР“

ПОЗИВ МЛАДИМА ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ПРОЈЕКТУ „ОМЛАДИНСКИ АНГАЖОВАНИ ТЕАТАР“

Отворен је нови јавни позив за све младе који желе да учествују у међународном пројекту Омладински ангажовани театар. Рок за пријаву је 30. април 2021.

 

Пројекат Омладински ангажовани театарподразумева продукцију омладинске представе кроз радионичарски рад, у којој млади учествују као аутори и извођачи. Пројекат је замишљен као мешавина различитих активности: друштвена истраживања, дебате, предавања, презентације, уметнички и креативни радови, тимски рад, међународне омладинске размене.Са младима ће на пројекту радити драмска педагошкиња и глумица Соња Лештар и редитељка Маја Гргић.

Ова представа је део међународног пројекта European Youth Engagement Network 2.0 – EYE.net 2подржаног од стране ЕУ програма Европа за грађане и грађанке. Носилац пројекта је Фондација „Нови Сад  – Европска престоница културе” у сарадњи са 15 партнерских организација из девет држава.

Партнерске организације из Грчке, Немачке, Чешке, Италије, Словеније, Француске, Србије и Литваније имају задатак да направе ауторску омладинску представу на неку од следећих тема: избегличка криза, женска права, евроскептицизам, солидарност, fake news, екологија, антифашизам, економија. Након премијерних извођења, представе ће гостовати у партнерским државама. Млади који учествују у пројекту имаће могућност да путују и сарађују са вршњацима из партнерских држава. Представе ће бити изведене као део главног програма две европске престонице културе Нови Сад 2022 и Каунас 2022.

Трупа Држ’ – не дај као партнер на пројекту позива све заинтересоване особе узраста од 15 – 30 година, свих образовних, друштвених и животних профила, средњошколце и студенте, са уметничким или глумачким искуством или без искуства, из Новог Сада и околине да се пријаве за учешће у овој узбудљивој креативној авантури.

Формулар за пријављивање можете пронаћи на званичном сајту „Нови Сад – Европска престоница културе.

Извор: Нови Сад- Европска престоница културе

Оставите одговор

Top