ПОЗИВ МЛАДИМА ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ПРОЈЕКТУ „ОМЛАДИНСКИ АНГАЖОВАНИ ТЕАТАР“

Отворен је нови јавни позив за све младе који желе да учествују у међународном пројекту Омладински ангажовани театар. Рок за пријаву је 30. април 2021.

 

Пројекат Омладински ангажовани театарподразумева продукцију омладинске представе кроз радионичарски рад, у којој млади учествују као аутори и извођачи. Пројекат је замишљен као мешавина различитих активности: друштвена истраживања, дебате, предавања, презентације, уметнички и креативни радови, тимски рад, међународне омладинске размене.Са младима ће на пројекту радити драмска педагошкиња и глумица Соња Лештар и редитељка Маја Гргић.

Ова представа је део међународног пројекта European Youth Engagement Network 2.0 – EYE.net 2подржаног од стране ЕУ програма Европа за грађане и грађанке. Носилац пројекта је Фондација „Нови Сад  – Европска престоница културе” у сарадњи са 15 партнерских организација из девет држава.

Партнерске организације из Грчке, Немачке, Чешке, Италије, Словеније, Француске, Србије и Литваније имају задатак да направе ауторску омладинску представу на неку од следећих тема: избегличка криза, женска права, евроскептицизам, солидарност, fake news, екологија, антифашизам, економија. Након премијерних извођења, представе ће гостовати у партнерским државама. Млади који учествују у пројекту имаће могућност да путују и сарађују са вршњацима из партнерских држава. Представе ће бити изведене као део главног програма две европске престонице културе Нови Сад 2022 и Каунас 2022.

Трупа Држ’ – не дај као партнер на пројекту позива све заинтересоване особе узраста од 15 – 30 година, свих образовних, друштвених и животних профила, средњошколце и студенте, са уметничким или глумачким искуством или без искуства, из Новог Сада и околине да се пријаве за учешће у овој узбудљивој креативној авантури.

Формулар за пријављивање можете пронаћи на званичном сајту „Нови Сад – Европска престоница културе.

Извор: Нови Сад- Европска престоница културе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *