Nalazite se ovde
Početna > Najave Događaja > POZIV BUDUĆIM NEVESTAMA

POZIV BUDUĆIM NEVESTAMA

Muzej grada Novog Sada je, u okviru izložbe „Hajde, brate, kupi svate – srpska svadba“, autora Dušanke Marković

POZIV BUDUĆIM NEVESTAMA

Muzej grada Novog Sada je, u okviru izložbe „Hajde, brate, kupi svate – srpska svadba“, autora Dušanke Marković, organizovao muzejska prela na kojima su posetioci, zajedno sa domaćinima, pripremali devojačku spremu.

Pripremljeni i prikupljeni predmeti su, kao nekada, spakovani u drveni devojački sanduk koji je, specijalno za ovu priliku, izradilo Udruženje zanatlija Novog Sada po uzoru na nekadašnje sanduke koji se čuvaju kao muzejski eksponati. Muzej grada Novog Sada se zahvaljuje Udruženju, kao i firmama koje su, svojim donacijama, obogatili muzejski štafir (,,Sukno“, ,,Numera“, ,,Sremunion“, ,,Gomeks“), a takođe su pozivane i druge firme da se pridruže u ovom poduhvatu.

Pozivaju se buduće neveste koje žele da ovaj vredan poklon bude deo njihove devojačke spreme da se jave u Muzej grada Novog Sada. Jedini uslov je da devojka ima zakazano venčanje u toku ove godine. Buduće mladence mogu prijaviti rodbina i prijatelji. U prijavi treba navesti imena mladenaca, datum i mesto venčanja, kao i obrazloženje zbog čega žele da ovaj dar dobiju baš oni. Prijave slati na adresu Muzeja sa naznakom (za devojački štafir) ili na navedene mejilove.

Uručenje nagrade biće na svečanosti zatvaranja izložbe u utorak, 18. aprila 2017. godine što će biti i medijski propraćeno. Svečanost uručenja svojim gostovanjem ulepšaće Tamburaški ansambl „Zorule“.

Adresa: Muzej grada Novog Sada (za devojački štafir)

Tvrđava 4, 21131 Petrovaradin

 

Izvor: Muzej grada Novog Sada

Ažurirao: M.O.

Ostavite odgovor

Top