Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > ПОЗИВ БУДУЋИМ НЕВЕСТАМА

ПОЗИВ БУДУЋИМ НЕВЕСТАМА

Музеј града Новог Сада је, у оквиру изложбе „Хајде, брате, купи свате – српска свадба“, аутора Душанке Марковић

ПОЗИВ БУДУЋИМ НЕВЕСТАМА

Музеј града Новог Сада је, у оквиру изложбе „Хајде, брате, купи свате – српска свадба“, аутора Душанке Марковић, организовао музејска прела на којима су посетиоци, заједно са домаћинима, припремали девојачку спрему.

Припремљени и прикупљени предмети су, као некада, спаковани у дрвени девојачки сандук који је, специјално за ову прилику, израдило Удружење занатлија Новог Сада по узору на некадашње сандуке који се чувају као музејски експонати. Музеј града Новог Сада се захваљује Удружењу, као и фирмама које су, својим донацијама, обогатили музејски штафир (,,Сукно“, ,,Нумера“, ,,Сремунион“, ,,Гомекс“), а такође су позиване и друге фирме да се придруже у овом подухвату.

Позивају се будуће невесте које желе да овај вредан поклон буде део њихове девојачке спреме да се јаве у Музеј града Новог Сада. Једини услов је да девојка има заказано венчање у току ове године. Будуће младенце могу пријавити родбина и пријатељи. У пријави треба навести имена младенаца, датум и место венчања, као и образложење због чега желе да овај дар добију баш они. Пријаве слати на адресу Музеја са назнаком (за девојачки штафир) или на наведене меjилове.

Уручење награде биће на свечаности затварања изложбе у уторак, 18. априла 2017. године што ће бити и медијски пропраћено. Свечаност уручења својим гостовањем улепшаће Тамбурашки ансамбл „Зоруле“.

Адреса: Музеј града Новог Сада (за девојачки штафир)

Тврђава 4, 21131 Петроварадин

 

Извор: Музеј града Новог Сада

Ажурирао: M.O.

Оставите одговор

Top