Nalazite se ovde
Početna > Kultura > OTVARANJE IZLOŽBE „FRAGMENTI RADNOG DANA“ I KAMERNI DUO „TURUMTAY & ZARIĆ“

OTVARANJE IZLOŽBE „FRAGMENTI RADNOG DANA“ I KAMERNI DUO „TURUMTAY & ZARIĆ“

Izložba fotografija „Fragmenti radnog dana“ autora Stefana Milojevića i Kristine Radosavljević biće otvorena 21. juna u Rančićevoj kući – galeriji Centra za kulturu Grocka, sa početkom u 20 časova.
Postavka predstavlja izbor fotografija nastalih u okviru svakodnevnih terenskih aktivnosti opštinske službe za informisanje. Izložba traje do 9. jula 2019. godine.
U nastavku večeri, u okviru muzičkog programa ustanove „Muzička bašta“ nastupiće duo Turumtay & Zarić.
Dvojica kosmopolita sa turskim i srpskim korenima, Efe Turumtej i Nikola Zarić žive u Beču i nastupaju u zemljama širom sveta (Argentini, Japanu, Bugarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Češkoj, Škotskoj…). Nazivaju ih muzičkim alhemičarima koji, putujući svetom i velikim brojem muzičkih stilova, oplemenjuju sve čega se dotaknu. Karakteriše ih finoća kamerne muzike, otvorenost prema svetskoj muzici i radost u poeziji zvukova. Duo je odabran od strane austrijskog Ministarstva inostranih poslova za promotivni program „Novi austrijski zvuk muzike 2018/19”.
Fragmenti radnog dana: Običan radni dan može se pretvoriti u nesvakidašnji doživljaj, ukoliko naučimo da tako gledamo na okruženje.  Kao deo službe kojoj je zadatak da prati sva dešavanja u naseljima velike i razuđene opštine Grocka,  autori su prošli sokake Kaluđerice, pentrali se brdima Trikornijuma, išli putevima rimskih kohorti Rimskim a potom i Carigradskim drumom kroz Kamendol, posetili zabrane Živkovca, vojne bunkere jugoslovenske armije duž Dunava, skrivene plaže Brestovika, ušuškane i zaboravljene… I zabeležili svoje utiske.
Stefan Milojević (1988) rođen je u Beogradu. Srednju školu za dizajn, smer grafika, završava 2007. godine, a zatim diplomira 2011. godine na Akademiji lepih umetnosti, odsek za dizajn enterijera i nameštaja. Od 2010. je član Udruženja građana „Imamo plan“, sa kojima radi na više saobraćajno – urbanističkih rešenja za grad Beograd. Pobednik je konkursa „Svet za sve“ Centra za razvoj inkluzivnog društva (CRID) 2010. godine, i učesnik tima koji je 2013. osvojio specijalnu nagradu na arhitektonskom konkursu za „Zarяdьe park“, Moskva. Živi u Grockoj i radi u Gradskoj opštini Grocka od 2013. godine kao koordinator Kancelarije za mlade, a potom fotograf i dizajner u okviru Službe za informisanje.
Kristina Radosavljević (1998) rođena je u Beogradu. Student je Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, smer pravo. Kao izuzetan učenik OŠ „Mića Stojković“, izabrana je za predstavnika škole na četvrtom UNESKO kampu „Umetnost nas spaja“. Aktivno se bavi fotografijom poslednjih nekoliko godina. Živi u Umčarima – Grocka, a od februara 2018. godine je kao fotograf i montažer angažovana u okviru Službe za informisanje Gradske opštine Grocka.

Ulaz je slobodan.

 

 

 

 

Izvor i foto.: CENTAR ZA KULTURU GROCKA

Ostavite odgovor

Top