Nalazite se ovde
Početna > Ekologija > ODRŽANO PREDAVANJE I OTVORENA IZLOŽBA SLIKA O DUNAVU

ODRŽANO PREDAVANJE I OTVORENA IZLOŽBA SLIKA O DUNAVU

U okviru međunarodnog projekta posvećenog Dunavu, dana 6. avgusta 2019. sa početkom od 19 sati u prostorijama Društva novinara Vojvodine u Novom Sadu, održano je predavanje na temu „Nove zagađujuće supstance u životnoj sredini”.
Željko Savić
Predavač je bila prof. dr Mira Pucarević, dekan Fakulteta zaštite životne sredine Univerziteta EDUKONS. Nakon predavanja otvorena je izložba slika akademskog slikara Jovice Panića iz Rume, uz prigodan koktel i druženje.
prof. dr Mira Pucarević
Prisutne je pozdravio ma Željko Savić u ime udruženja Ars akademija koje je nosilac višefaznog projekta o Dunavu, kao i Petar Kočić, predsednik Društva novinara Vojvodine.
Petar Kočić
Tom prilikom, Petar Kočić je podsetio da se prisutni nalaze u najstarijem profesionalnom udruženju koje nastavlja tradiciju naših prethodnika, između ostalih i Jovana Jovanovića Zmaja koji je imao ideju osnivanja udruženja srpskih književnika, umetnika i novinara.
Ovo udruženje bi imalo za cilj dobrobit naroda na duhovnom planu, te samim tim i Društvo novinara Vojvodine istrajavajući na svekolikoj dobiti ljudi, učestvuje u ovom projektu zajedno sa Ars akademijom.
U predavanju o značaju reke Dunav, prof. dr Mira Pucarević je iznela mnoštvo naučnih istraživačkih podataka, kako o zagađivačima o kojima mi i ne razmišljamo, tako i o tome šta se preduzima i planira u budućnosti za zaštitu reke Dunav.
Rad Jovice Panića
Akademski slikar Jovica Panića iz Rume je svojim neobičnim slikama urađenim kombinovanim tehnikama dao viđenje kako slikari doživljavaju temu Dunava, istakavši da smo i mi sami apsolutno voda. Ovaj umetnik se već 35 godina bavi temom vode na svoj način, prikazujući emociju jer je i voda medij koji pamti i prenosi osećanja.
Izvor: TV ARS MEDIJA
Tekst: V.RAONIĆ
Foto.: TV ARS MEDIJA I BRANKO VUJKOV

Ostavite odgovor

Top