ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ И ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА О ДУНАВУ

У оквиру међународног пројекта посвећеног Дунаву, дана 6. августа 2019. са почетком од 19 сати у просторијама Друштва новинара Војводине у Новом Саду, одржано је предавање на тему „Нове загађујуће супстанце у животној средини”.
Жељко Савић
Предавач је била проф. др Мира Пуцаревић, декан Факултета заштите животне средине Универзитета ЕДУКОНС. Након предавања отворена је изложба слика академског сликара Јовице Панића из Руме, уз пригодан коктел и дружење.
проф. др Мира Пуцаревић
Присутне је поздравио ма Жељко Савић у име удружења Арс академија које је носилац вишефазног пројекта о Дунаву, као и Петар Кочић, председник Друштва новинара Војводине.
Петар Кочић
Том приликом, Петар Кочић је подсетио да се присутни налазе у најстаријем професионалном удружењу које наставља традицију наших претходника, између осталих и Јована Јовановића Змаја који је имао идеју оснивања удружења српских књижевника, уметника и новинара.
Ово удружење би имало за циљ добробит народа на духовном плану, те самим тим и Друштво новинара Војводине истрајавајући на свеколикој добити људи, учествује у овом пројекту заједно са Арс академијом.
У предавању о значају реке Дунав, проф. др Мира Пуцаревић је изнела мноштво научних истраживачких података, како о загађивачима о којима ми и не размишљамо, тако и о томе шта се предузима и планира у будућности за заштиту реке Дунав.
Рад Јовице Панића
Академски сликар Јовица Панића из Руме је својим необичним сликама урађеним комбинованим техникама дао виђење како сликари доживљавају тему Дунава, истакавши да смо и ми сами апсолутно вода. Овај уметник се већ 35 година бави темом воде на свој начин, приказујући емоцију јер је и вода медиј који памти и преноси осећања.
Извор: ТВ АРС МЕДИЈА
Текст: В.РАОНИЋ
Фото.: ТВ АРС МЕДИЈА И БРАНКО ВУЈКОВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *