Nalazite se ovde
Početna > Kultura > ODRŽAN NOVOGODIŠNJI KONCERT MŠ „ISIDOR BAJIĆ“

ODRŽAN NOVOGODIŠNJI KONCERT MŠ „ISIDOR BAJIĆ“

Humanitarni koncert novosadske Muzičke škole „Isidor Bajić”, održan je u utorak, 17. 12. 2019. u novosadskoj sinagogi sa početkom u 19 sati. Koncert je bio besplatan, a na ulazu u salu nalazila se kutija za prikupljanje sredstava za lečenje malog Koste Petkovića kome je neophodna transplantacija koštane srži. Tom prilikom je
prikupljeno 130 hiljada dinara, kako je profesorka Ana Kovačić objavila na svom Fb profilu.
Svet raspevane dečje mašte dočarali su: hor mališana „Suncokreti”, duo harmonikaša, gudački kvartet i ansambl učenika i profesora izdvojenog odeljenja u Futogu. Uz numeru „Despasito”, pesme „Bijelog dugmeta” i „Čole”, čula se i „Vinska pesma” iz „Travijate” a nastupili su i odrasli pevači sa pesmom iz „Kneginje čardaša”.
Prednovogodišnje raspoloženje ne bi bilo potpuno bez „Krcka Oraščića” gde su uz predivni „Valcer cveća” nastupile i balerine koje su same osmislile koreografiju.
Za Šostakovičev „Valcer broj 2” zajednički su nastupili profesori i učenici, a pred kraj i mali duvači, kao i svi u združenom sastavu. Predivno, praznično i zaista humano zalaganje učenika i nastavnika Muzičke škole „Isidor Bajić”.
Upišite i vi C738C i pošaljite SMS na C3030, cena poruke je 200 dinara, a pomažete lečenje Koste Petkovića.
Izvor: TV ARS MEDIJA
Tekst i foto.: V. RAONIĆ

Ostavite odgovor

Top