ОДРЖАН НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ МШ „ИСИДОР БАЈИЋ“

Хуманитарни концерт новосадске Музичке школе „Исидор Бајић”, одржан је у уторак, 17. 12. 2019. у новосадској синагоги са почетком у 19 сати. Концерт је био бесплатан, а на улазу у салу налазила се кутија за прикупљање средстава за лечење малог Косте Петковића коме је неопходна трансплантација коштане сржи. Том приликом је
прикупљено 130 хиљада динара, како је професорка Ана Ковачић објавила на свом Фб профилу.
Свет распеване дечје маште дочарали су: хор малишана „Сунцокрети”, дуо хармоникаша, гудачки квартет и ансамбл ученика и професора издвојеног одељења у Футогу. Уз нумеру „Деспасито”, песме „Бијелог дугмета” и „Чоле”, чула се и „Винска песма” из „Травијате” а наступили су и одрасли певачи са песмом из „Кнегиње чардаша”.
Предновогодишње расположење не би било потпуно без „Крцка Орашчића” где су уз предивни „Валцер цвећа” наступиле и балерине које су саме осмислиле кореографију.
За Шостаковичев „Валцер број 2” заједнички су наступили професори и ученици, а пред крај и мали дувачи, као и сви у здруженом саставу. Предивно, празнично и заиста хумано залагање ученика и наставника Музичке школе „Исидор Бајић”.
Упишите и ви C738C и пошаљите СМС на C3030, цена поруке је 200 динара, а помажете лечење Косте Петковића.
Извор: ТВ АРС МЕДИЈА
Текст и фото.: В. РАОНИЋ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *