Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > NEDELJA EDUKATIVNIH PROGRAMA „ĐURA JAKŠIĆ. IZMEĐU MITA I STVARNOSTI“

NEDELJA EDUKATIVNIH PROGRAMA „ĐURA JAKŠIĆ. IZMEĐU MITA I STVARNOSTI“

Izložba „Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti“  u Galeriji Matice srpske otvorena je do 21. juna 2019. godine, a nedelja koja sledi (10–16. juna) posvećena je edukativnim programima.

Pozivaju se učitelji, nastavnici i profesori da sa svojim učenicima i studentima završe školsku godinu uz izložbu Đure Jakšića. Očekuju ih posebno osmišljeni edukativni programi „Otkrivamo ličnost i delo Đure Jakšića“ za decu osnovnoškolskog uzrasta, odnosno „Inspirisani delom Đure Jakšića“ za učenike srednjih škola i studente. Programi su prilagođeni uzrasnom dobu dece i mladih, a osmišljeni su s idejom da im se na edukativan, zabavan i interaktivan način kroz slike, pesme i priče približi ličnost, stvaralaštvo i vreme u kom je živeo jedan od najznačajnijih srpskih umetnika XIX veka – slikar i pesnik Đura Jakšić.

Ulaz na edukativne programe je besplatan, a  posetu je moguće zakazati putem telefona 021/4899017.

Pored edukativnih programa u ovoj nedelji posetici će imati priliku da vide radove novosadskih srednjoškolaca koji su prošli kroz edukativni program i potom samostalno preispitali, kritički i kreativno sagledali umetničko stvaralaštvo Đure Jakšića i stvorili umetnička dela njime inspirisana.

Izvor i foto.: GALERIJA MATICE SRPSKE

Ostavite odgovor

Top