НЕДЕЉА ЕДУКАТИВНИХ ПРОГРАМА „ЂУРА ЈАКШИЋ. ИЗМЕЂУ МИТА И СТВАРНОСТИ“

Изложба „Ђура Јакшић. Између мита и стварности“  у Галерији Матице српске отворена је до 21. јуна 2019. године, а недеља која следи (10–16. јуна) посвећена је едукативним програмима.

Позивају се учитељи, наставници и професори да са својим ученицима и студентима заврше школску годину уз изложбу Ђуре Јакшића. Очекују их посебно осмишљени едукативни програми „Откривамо личност и дело Ђуре Јакшића“ за децу основношколског узраста, односно „Инспирисани делом Ђуре Јакшића“ за ученике средњих школа и студенте. Програми су прилагођени узрасном добу деце и младих, а осмишљени су с идејом да им се на едукативан, забаван и интерактиван начин кроз слике, песме и приче приближи личност, стваралаштво и време у ком је живео један од најзначајнијих српских уметника XIX века – сликар и песник Ђура Јакшић.

Улаз на едукативне програме је бесплатан, а  посету је могуће заказати путем телефона 021/4899017.

Поред едукативних програма у овој недељи посетици ће имати прилику да виде радове новосадских средњошколаца који су прошли кроз едукативни програм и потом самостално преиспитали, критички и креативно сагледали уметничко стваралаштво Ђуре Јакшића и створили уметничка дела њиме инспирисана.

Извор и фото.: ГАЛЕРИЈА МАТИЦЕ СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *