Nalazite se ovde
Početna > Kultura > MULTIMEDIJALNI PERFORMANS, PREDSTAVA, IZLOŽBE, FILMOVI SINOĆ OTVORILI TREĆI KALEIDOSKOP KULTURE

MULTIMEDIJALNI PERFORMANS, PREDSTAVA, IZLOŽBE, FILMOVI SINOĆ OTVORILI TREĆI KALEIDOSKOP KULTURE

Audio – vizuelni performans u kome se preprliću različite vrste umetnosti sinoć je, na Bulevaru Despota Stefana, na spoljnoj fasadi Fabrike, otvorio treći Kaleidoskop kulture.

Ovaj nesvakidašnji performans ispričao je priču o evoluciji nekadašnjeg Velikog Limana, od prostora industrijske i zanataske proizvodnje do mesta kulturne produkcije, spajajući različite linije scenskog dizajna, poput dizajna svetla i videa, scenografskog rešenja, muzike, scenskog pokreta, ali i kinetičke instalacije „Wirefull”, kreirane u odnosu na prostor nekadašnjeg velikog Limana.

Sinoćni spoj različitih vrsta umetnosti napravio je uvertiru u pet nedelja izvanrednog kulturnog programa ali i pružio građanima mogućnost da izaberu svoj sopstveni kaleidoskop kulture.

Na nekadašnjem prostoru Velikog Limana, budućeg kreativnog distrikta, publika je imala priliku sinoć da uživa u predstavi „Ane Frank” Šabačkog pozorišta, ispred Lančare, u projekciji filma “Poseban tretman”, u okviru filmskog festivala „Obnova“. Takođe, otvorene su četiri izložbe – „Otvoreni atelje” Tadije Jančića, Petra Mirkovića i Borisa Lukića, izložba „Veliki Liman: Narativi nasleđenog prostora” PDP konferencije, „Priče iz radionice” Bojana Đurišića, kao i izložba studenata Odseka za umetnost i dizajn Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Svi zaintrigirani, mogli su da uživaju i u virtuelnoj turi između Menze i Lančare.

Četiri dana otvaranja, najavljuju pet bogatih nedelja kulturnim dešavanjima, ali i otvorenu platformu za nastanak kulturno – umetničkih programa, na prostoru nekadašnjeg Velikog Limana.

Kaleidoskop kulture je celogodišnji projekat kulture zajedništva koji kroz različite procese spaja umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane i posetioce, da bi krajem leta predstavio prostore i programe širom grada promovišući jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada.

Svečano otvaranje Kaleidoskopa kulture 2020: https://youtu.be/NVHBbXVKY28

Ostavite odgovor

Top