Nalazite se ovde
Početna > Kultura > LETO NA TRGU GALERIJA 2020.

LETO NA TRGU GALERIJA 2020.

Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića svakog leta novosadskoj publici nude besplatne kulturno-umetničke programe na otvorenom. Naši sugrađani mogu u večernjim satima da učestvuju u atraktivnim sadržajima koji prikazuju raznovrsnost svetske i nacionalne kulturne baštine i značaj njihovog očuvanja. Svakog četvrtka od 2. jula do 27. avgusta 2020. godine, u 21.00 sat, moći će da uživaju u opuštajućoj atmosferi zahvaljujući putopisnim pričama, kvizu o umetnosti, koncertima, filmskim projekcijama i predavanjima.

Ovog četvrtka, 9. jula u 21.00 sat u okviru programa Leto na Trgu galerija posetioce očekuje kviz Koliko smo „kulturni“? sa poznatim kviz-masterom iz Novog Sada, Nikolom Kostićem Li Menom, koji će pripremiti specijalna pitanja iz likovne umetnosti, književnosti, istorije, pozorišta i filma kako bi publika proverila svoje znanje iz ovih oblasti. U društvu svoje četvoročlane ekipe imaćete priliku da se igrate, uživate, saznate nešto novo, ali i da osvojite lepe „muzejske nagrade“. Ekipu od četiri člana potrebno je prijaviti na telefon 021 4 899 013 do srede, 8. jula.

Ovogodišnja manifestacija realizuje se u okviru platforme „Tvrđava mira” – četvrte programske platforme projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” i „Kaleidoskop kulture” koje imaju zadatak da afirmišu Novi Sad kao simbol mira, zajedništva i tolerancije. Realizaciju manifestacije Leto na Trgu galerija 2020. omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Za sve informacije možete se obratiti Loliti Pejović na telefon 021 4899 000 ili 063 1103 049.

 

Izvor: Galerija Matice srpske

Ostavite odgovor

Top