ЛЕТО НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА 2020.

Галерија Матице српске, Спомен-збирка Павла Бељанског и Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића сваког лета новосадској публици нуде бесплатнe културно-уметничке програме на отвореном. Наши суграђани могу у вечерњим сатима да учествују у атрактивним садржајима који приказују разноврсност светске и националне културне баштине и значај њиховог очувања. Сваког четвртка од 2. јула до 27. августа 2020. године, у 21.00 сат, моћи ће да уживају у опуштајућој атмосфери захваљујући путописним причама, квизу о уметности, концертима, филмским пројекцијама и предавањима.

Овог четвртка, 9. јула у 21.00 сат у оквиру програма Лето на Тргу галерија посетиоце очекује квиз Колико смо „културни“? са познатим квиз-мастером из Новог Сада, Николом Костићем Ли Меном, који ће припремити специјална питања из ликовне уметности, књижевности, историје, позоришта и филма како би публика проверила своје знање из ових области. У друштву своје четворочлане екипе имаћете прилику да се играте, уживате, сазнате нешто ново, али и да освојите лепе „музејске награде“. Екипу од четири члана потребно је пријавити на телефон 021 4 899 013 до среде, 8. јула.

Овогодишња манифестација реализује се у оквиру платформе „Тврђава мира” – четврте програмске платформе пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе” и „Калеидоскоп културе” које имају задатак да афирмишу Нови Сад као симбол мира, заједништва и толеранције. Реализацију манифестације Лето на Тргу галерија 2020. омогућили су Министарство културе и информисања Републике Србије, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Управа за културу града Новог Сада.

За све информације можете се обратити Лолити Пејовић на телефон 021 4899 000 или 063 1103 049.

 

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *