Nalazite se ovde
Početna > Kultura > „IZABERI SVOG UMETNIKA, UPOZNAJ UMETNOST“

„IZABERI SVOG UMETNIKA, UPOZNAJ UMETNOST“

Autorski projekat Vojislava D. Devića „IZABERI SVOG UMETNIKA, UPOZNAJ UMETNOST“ je sufinansijski podržala Gradska uprava za kulturu Novog Sad.

1. POZIV ZA RADIONICU UMETNOST KARTOGRAFIJE

„Mapiraj svoj Grad Novi Sad“

Radionicu vodi arhitekta Vojislav D. Dević,

kontakt: 064.2213.256,  atelje_devic@yahoo.comwww.idobravoj.com

Maksimalan broj građana koji mogu da učestvuju na radionici je do deset učesnika.

Ukoliko se prijavi više lica koja su zainteresovana da učestvuju u projektu putem audicije bi bili odabrani polaznici koji najviše mogu da odgovore zahtevima. Pored volje i želje moraju da imaju i određene veštine da bi mogli da se uključe u realizaciju projekta.

Mesto održavanja radionice je galerija UPIDIV-a Forma, Ilije Ognjanovića br. 3, u Novom Sadu, u subotu, 28.12.2019. sa početkom u 10 časova. Radionica traje od 8 do 10 školskih časova po 45 minuta u zavisnosti od raspoloženja i pažnje učesnika.

Plan rada: Radionica se sastoji od uvodnog predavanja o kartografiji i upoznavanja sa kartografskim tehnikama,  malog testiranja na temu kako vidite Grad Novi Sad i staro jezgro, upoznavanja sa tri prostorna modela kako je građen Novi Sad, šetnje starim jezgrom Novog Sada (od Dunavskog parka do Matice srpske, Zmaj Jovinom do Trga Slobode i nazad do galerije Forma) i mapiranja utisaka, zapažanja, crteža, simbola, fotografija i tekstualnih zapisa. Svaki od učesnika će predstaviti kako on vidi staro jezgro Novog Sada, na svoj način i uz pomoć svojih ličnih zapažanja i znanja. Svi učesnici će na završetku radionice u saradnji sa voditeljem radionice međusobno oceniti kreativnost svakog od radova.Svi učesnici će dobiti radnu kartografsku osnovu starog jezgra Novog Sada na kojoj će moći da crtaju, pišu, lepe fotografije, stavljaju znake i simbole, kao i poklon voditelja kartografske radionice, dvojezičnu srpsko-englesku „Info kartu brendova Novog Sada“. Sa sobom treba da ponesete olovku i/ili flomaster, fotoaparat i/ili mobilni telefon.

Obavezno najaviti, tj. prijaviti telefonom ili mejlom svoje učešće na izabranoj radionici najkasnije do 28. decembra 2019!

2. POZIV ZA RADIONICU UMETNOST VITRAŽA

Radionicu vitraža vodi Aleksandar M. Lukić.

Kontakt: 064 25 22 364, a.lukic@windovslive.com

Maksimalan broj građana koji mogu da učestvuju u radionici je sedam učesnika. Ukoliko se prijavi više lica koja su zainteresovana da učestvuju u projektu putem audicije bi bili odabrani polaznici koji najviše mogu da odgovore zahtevima. Pored volje i želje moraju da imaju i određene veštine da bi mogli da se uključe u realizaciju projekta.

Mesto održavanja radionice je galerija Forma, Ilije Ognjanovića br. 3, u Novom Sadu, u petak, 27.12.2019. sa početkom u 10 časova. Radionica traje 10 školskih časova.

Plan rada: Upoznavanje polaznika sa tehnikom izrade vitraža, materijalima, alatima, tehničkim mogućnostima da bi u zajedničkoj interakciji došli do kvalitetnog i izvodljivog idejnog rešenja koje može da bude realizovano uz maksimalno angažovanje polaznika u ovako kratkom roku. Svaki polaznik ima mogućnost da izradi predmet manjih dimenzija u tehnici tifani vitraža i taj predmet da zadrži za sebe. Nastavne jedinice koje će biti obrađene su : izrada idejnog rešenja, rezanje stakla, brušenje stakla, oblaganje bakarnom folijom, lemljenje, patiniranje i pranje.

Obavezno najaviti, tj. prijaviti telefonom ili mejlom svoje učešće na izabranoj radionici najkasnije do 28. decembra 2019!

3. POZIV ZA RADIONICU UMETNOST FOTOGRAFIJE

Radionicu fotografije vodi Marija Erdelji.

Kontakt: 064.2419.970 erdeljimarija@gmail.com

Maksimalan broj građana koji mogu da učestvuju u radionici je sedam učesnika. Ukoliko se prijavi više lica koja su zainteresovana da učestvuju u projektu putem audicije bi bili odabrani polaznici koji najviše mogu da odgovore zahtevima.Mesto održavanja radionice je galerija Forma, Ilije Ognjanovića br. 3, u Novom Sadu, u nedelju, 29.12.2019. sa početkom u 10 časova. Radionica se sastoji od dva dela teorijskog i praktičnog. Teorijski deo bi bio uvod u fotografiju – njen nastanak i fotografske osnove, zatim bi sledilo predavanje o fotografiji kao grani u umetnosti. Za teorijski deo je predviđeno tri puta po 45 minuta. Nakon toga bi učesnici dobili zadatak za koji bi imali potrebno vreme realizacije od tri do četiri puna sata. Tokom realizacije zadatka imaju pomoć mentorstva. Po završetku zadatka vratili bi se u galeriju gde bi razgovarali o urađenom materijalu jedan školski čas.

Obavezno najaviti, tj. prijaviti telefonom ili mejlom svoje učešće na izabranoj radionici najkasnije do 28. decembra 2019!

 

 

 

 

Izvor i foto.: UPIDIV

Ostavite odgovor

Top