„ИЗАБЕРИ СВОГ УМЕТНИКА, УПОЗНАЈ УМЕТНОСТ“

Ауторски пројекат Војислава Д. Девића „ИЗАБЕРИ СВОГ УМЕТНИКА, УПОЗНАЈ УМЕТНОСТ“ је суфинансијски подржала Градска управа за културу Новог Сад.

1. ПОЗИВ ЗА РАДИОНИЦУ УМЕТНОСТ КАРТОГРАФИЈЕ

„Мапирај свој Град Нови Сад“

Радионицу води архитекта Војислав Д. Девић,

контакт: 064.2213.256,  atelje_devic@yahoo.comwww.idobravoj.com

Максималан број грађана који могу да учествују на радионици је до десет учесника.

Уколико се пријави више лица која су заинтересована да учествују у пројекту путем аудиције би били одабрани полазници који највише могу да одговоре захтевима. Поред воље и жеље морају да имају и одређене вештине да би могли да се укључе у реализацију пројекта.

Место одржавања радионице је галеријa УПИДИВ-а Форма, Илије Огњановића бр. 3, у Новом Саду, у суботу, 28.12.2019. са почетком у 10 часова. Радионица траје од 8 до 10 школских часова по 45 минута у зависности од расположења и пажње учесника.

План рада: Радионица се састоји од уводног предавања о картографији и упознавања са картографским техникама,  малог тестирања на тему како видите Град Нови Сад и старо језгро, упознавања са три просторна модела како је грађен Нови Сад, шетње старим језгром Новог Сада (од Дунавског парка до Матице српске, Змај Јовином до Трга Слободе и назад до галерије Форма) и мапирања утисака, запажања, цртежа, симбола, фотографија и текстуалних записа. Сваки од учесника ће представити како он види старо језгро Новог Сада, на свој начин и уз помоћ својих личних запажања и знања. Сви учесници ће на завршетку радионице у сарадњи са водитељем радионице међусобно оценити креативност сваког од радова.Сви учесници ће добити радну картографску основу старог језгра Новог Сада на којој ће моћи да цртају, пишу, лепе фотографије, стављају знаке и симболе, као и поклон водитеља картографске радионице, двојезичну српско-енглеску „Инфо карту брендова Новог Сада“. Са собом треба да понесете оловку и/или фломастер, фотоапарат и/или мобилни телефон.

Обавезно најавити, тј. пријавити телефоном или мејлом своје учешће на изабраној радионици најкасније до 28. децембра 2019!

2. ПОЗИВ ЗА РАДИОНИЦУ УМЕТНОСТ ВИТРАЖА

Радионицу витража води Александар М. Лукић.

Контакт: 064 25 22 364, a.lukic@windovslive.com

Максималан број грађана који могу да учествују у радионици је седам учесника. Уколико се пријави више лица која су заинтересована да учествују у пројекту путем аудиције би били одабрани полазници који највише могу да одговоре захтевима. Поред воље и жеље морају да имају и одређене вештине да би могли да се укључе у реализацију пројекта.

Место одржавања радионице је галерија Форма, Илије Огњановића бр. 3, у Новом Саду, у петак, 27.12.2019. са почетком у 10 часова. Радионица траје 10 школских часова.

План рада: Упознавање полазника са техником израде витража, материјалима, алатима, техничким могућностима да би у заједничкој интеракцији дошли до квалитетног и изводљивог идејног решења које може да буде реализовано уз максимално ангажовање полазника у овако кратком року. Сваки полазник има могућност да изради предмет мањих димензија у техници тифани витража и тај предмет да задржи за себе. Наставне јединице које ће бити обрађене су : израда идејног решења, резање стакла, брушење стакла, облагање бакарном фолијом, лемљење, патинирање и прање.

Обавезно најавити, тј. пријавити телефоном или мејлом своје учешће на изабраној радионици најкасније до 28. децембра 2019!

3. ПОЗИВ ЗА РАДИОНИЦУ УМЕТНОСТ ФОТОГРАФИЈЕ

Радионицу фотографије води Марија Ердељи.

Контакт: 064.2419.970 erdeljimarija@gmail.com

Максималан број грађана који могу да учествују у радионици је седам учесника. Уколико се пријави више лица која су заинтересована да учествују у пројекту путем аудиције би били одабрани полазници који највише могу да одговоре захтевима.Место одржавања радионице је галерија Форма, Илије Огњановића бр. 3, у Новом Саду, у недељу, 29.12.2019. са почетком у 10 часова. Радионица се састоји од два дела теоријског и практичног. Теоријски део би био увод у фотографију – њен настанак и фотографске основе, затим би следило предавање о фотографији као грани у уметности. За теоријски део је предвиђено три пута по 45 минута. Након тога би учесници добили задатак за који би имали потребно време реализације од три до четири пуна сата. Током реализације задатка имају помоћ менторства. По завршетку задатка вратили би се у галерију где би разговарали о урађеном материјалу један школски час.

Обавезно најавити, тј. пријавити телефоном или мејлом своје учешће на изабраној радионици најкасније до 28. децембра 2019!

 

 

 

 

Извор и фото.: УПИДИВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *