Nalazite se ovde
Početna > Najave Događaja > DODELA PRIZNANJA UČESNICIMA POETSKO-RECITATORSKOG KONKURSA DEČJEG ODELJENJA – „OD DETETA DO POETE”

DODELA PRIZNANJA UČESNICIMA POETSKO-RECITATORSKOG KONKURSA DEČJEG ODELJENJA – „OD DETETA DO POETE”

Svečana dodela priznanja pobednicima Poetsko-recitatorskog konkursa „Od deteta do poete”, koji je organizovalo Dečje odeljenje Gradske biblioteke u Novom Sadu, s onlajn mentorskim programima, realizovanim povodom 65 godina od osnivanja Dečjeg odeljenja, održaće se u okviru Dečje nedelje, u subotu, 10. oktobra, u 12.00 časova, u Digitalnom omladinskom centru (Vojvode Putnika 1, I sprat, kod Dunavskog parka).

Svečanost će otvoriti i priznanja uručiti direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić.

Programu će prisustvovati nagrađeni učesnici Konkursa, mentori oba mentorska ciklusa, recitatorke i saradnici i organizatorke Konkursa, Katarina Novaković, rukovodilac Dečjeg odeljenja, i Dragana Božić, bibliotekarka.

Žiri koji čine mentori Konkursa odabrao je najbolja poetska i recitatorska ostvarenja.

U kategoriji originalna pesma”, po odluci žirija u sastavu: Branko Stevanović, Goran Novakov i Elizabeta Georgiev,

  1. mesto osvojila jeVladana Rajković – Zamislite jednu veliku šumu
  2. mesto osvojio jePavle Mitrović – Trema
  3. mesto osvojila jeLena Davidović – Kako se piše pesma

U kategoriji recitovanje”, po odluci žirija u sastavu: Dragana Mladenov (predsednica Kluba umetnika „Bina”), Marko Grujuć (gimnazijalac, recitator i član Kluba umetnika „Bina”), uz konsultacije sa Jankom Radišićem (glumac iz Užica) i Anom Pavlović (dipl. filološkinja i recitatorka),

  1. mesto osvojila jeLena Davidović – Kako se piše pesma
  2. mesto osvojila jeMaša Spasojević – „Gospodin Čarli
  3. mesto osvojila jeDunja Vladisavljević – Knjiga”.

Specijalnu pohvalnicu za učešće u našem Konkursu, za recitovanje svoje autorske pesme „Ovo nije pesma o ljubavi”, osvojila je Ljubica Ognjenović.

Primere pravilnog recitovanja za sve koji su pratili mentorski program recitovanja poezije maestralno su prikazale recitatorka Teodora Kapor koja je govorila stihove pesama „Jelenak i Jelena” Vesne Pešić i „Zagonetna torba” Desanke Maksimović. Recitatorka Tijana Lukić recitovala je pesmu „Dečak sa zlatom lipe u kosi” Dobrice Erića, a Milica Šukara pesmu „Dva beskućnika” Violete Jović. Svi učesnici Konkursa dobiće zahvalnice za učešće. Svima najlepše zahvaljujemo na učešću i trudu.

Program će se održati uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Ostavite odgovor

Top