ДОДЕЛА ПРИЗНАЊА УЧЕСНИЦИМА ПОЕТСКО-РЕЦИТАТОРСКОГ КОНКУРСА ДЕЧЈЕГ ОДЕЉЕЊА – „ОД ДЕТЕТА ДО ПОЕТЕ”

Свечана додела признања победницима Поетско-рецитаторског конкурса „Од детета до поете”, који је организовало Дечје одељење Градске библиотеке у Новом Саду, с онлајн менторским програмима, реализованим поводом 65 година од оснивања Дечјег одељења, одржаће се у оквиру Дечје недеље, у суботу, 10. октобра, у 12.00 часова, у Дигиталном омладинском центру (Војводе Путника 1, I спрат, код Дунавског парка).

Свечаност ће отворити и признања уручити директор Градске библиотеке у Новом Саду Драган Којић.

Програму ће присуствовати награђени учесници Конкурса, ментори оба менторска циклуса, рецитаторке и сарадници и организаторке Конкурса, Катарина Новаковић, руководилац Дечјег одељења, и Драгана Божић, библиотекарка.

Жири који чине ментори Конкурса одабрао је најбоља поетска и рецитаторска остварења.

У категорији оригинална песма”, по одлуци жирија у саставу: Бранко Стевановић, Горан Новаков и Елизабета Георгиев,

  1. место освојила јеВладана Рајковић – Замислите једну велику шуму
  2. место освојио јеПавле Митровић – Трема
  3. место освојила јеЛена Давидовић – Како се пише песма

У категорији рецитовање”, по одлуци жирија у саставу: Драгана Младенов (председница Клуба уметника „Бина”), Марко Грујућ (гимназијалац, рецитатор и члан Клуба уметника „Бина”), уз консултације са Јанком Радишићем (глумац из Ужица) и Аном Павловић (дипл. филолошкиња и рецитаторка),

  1. место освојила јеЛена Давидовић – Како се пише песма
  2. место освојила јеМаша Спасојевић – „Господин Чарли
  3. место освојила јеДуња Владисављевић – Књига”.

Специјалну похвалницу за учешће у нашем Конкурсу, за рецитовање своје ауторске песме „Ово није песма о љубави”, освојила је Љубица Огњеновић.

Примере правилног рецитовања за све који су пратили менторски програм рецитовањa поезије маестрално су приказале рецитаторка Теодора Капор која је говорила стихове песама „Јеленак и Јелена” Весне Пешић и „Загонетна торба” Десанке Максимовић. Рецитаторка Тијана Лукић рецитовала је песму „Дечак са златом липе у коси” Добрице Ерића, а Милица Шукара песму „Два бескућника” Виолете Јовић. Сви учесници Конкурса добиће захвалнице за учешће. Свима најлепше захваљујемо на учешћу и труду.

Програм ће се одржати уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *