ЖИРИ ЧЕТВРТОГ ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТА

Четврто издање Дунав Филм Феста представиће чак 30 остварења од 20. до 25. августа у Смедереву, а такмичарски део главног програма фестивала оцењиваће овогодишњи трочлани жири.

Дунав Филм Фест 2021. угостиће Младена Совиља, филмског и позоришног глумца, Ana Mariu Rossi, редитељку и Емира Ћатовића, глумца, који ће доделити награду „Дунавска Лађа“ за најбољи филм.

Председница овогодишњег жирија фестивала је Ana Maria Rossi, домаћа редитељка чије је филмско остварење „Ајвар“ учествовало у такмичарском програму Трећег Дунав Филм Феста и однело награду за најбољи сценарио.

Уз Ana Mariu , тежак задатак одлуке за најбољи филм фестивала, припао је и нашем позоришном и филмском глумцу Младену Совиљу. Младен је своју филмску каријеру ове године употпунио улогом у награђеној ТВ серији „Kлан“ чије су прве две епизоде премијерно приказане на Фестивалу Ауторског Филма у Београду. Емир Ћатовић, познати црногорски глумац којег публика памти по улози у остварењу „Будва на пјену од мора“, биће гост и трећи члан жирија овогодишњег фестивала.

Поред награде „Дунавска лађа“, филмови ће се такмичити и за награде за најбољи сценарио, најбољу режију и најбоље глумачко остварење.
Главни програм обухвата десет остварења, од којих ће се 8 филмова такмичити за Гранд Приx фестивала – „Дунавска лађа“. Поред дугоочекиваног домаћег остварења „Нечиста крв – Грех предака“ који свечано отвара 4. Дунав Филм Фест, у такмичарском програму наћи ће се и филм „Плави Цвијет“ редитеља Зринка Огресте, немачко остварење Доминика Графа „Фабиан“, драма бугарско-француске копродукције „Жене плачу“, као и „Kоначни извештај“, „Тереза 37“, „Извештај Аушвица“ и „Твој сам човек“.


Kарте за филмове у Малом Граду Смедеревске Тврђаве се могу купити по цени од 200 динара за цело вече, док је улаз на осталим локацијама слободан.

Информације о комплетном програму налазе се на сајту Дунав Филм Фест www.dunavfilmfest.rs , као и на званичној страници на Фејсбуку  https://www.facebook.com/dunavfilmfest .

 

Фото: Миладин Чолаковић

Извор: Дунав Филм Фест

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *