ZELENA BRIGADA SKUPILA 100 DŽAKOVA SMEĆA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Zelene brigade za sat vremena sakupile 100 džakova smeća

Na zelenim površinama u Novom Sadu ima više od 20 tona otpada. Zato je neophodno da se pored volontera i aktivista Zelene stranke uključe i građani. Samo tako ćemo naše gradove očistiti i urediti i sačuvati prirodu od svog pogubnog uticaja

Više od 100 džakova smeća prikupljeno je za sat vremena, u kvartu oko novosadskog porodilišta Betanija, u akciji „Zelene brigade čiste gradove od smeća“, koju je pokrenula Zelena stranka. Akcija Zelenih brigada će se tokom cele godine odvijati u svim gradovima i mestima u Srbiji s ciljem da se ukloni smeće s dečjih igrališta, međublokovskih zelenih površina i drugih javnih prostora koje građani koriste za relaksaciju i odmor.

U prvoj akciji Zelenih brigada, koja je simbolično počela kod gradskog porodilišta u kom se godišnje rodi oko 7.000 beba, učestvovalo je preko 100 volontera i članova Zelene stranke, okupljenih u Zelene brigade.

– Količina đubreta koju ostavljamo za sobom je zaprepašćujuća. Činjenica da smo za svega sat vremena u delu jednog gradskog kvarta sakupili 100 džakova smeća ukazuje da naš odnos prema životnoj sredini pod hitno mora da se promeni. Zelene brigade su važne. Zelene brigade su nadstranački projekat koji je okrenut zdravijoj budućnosti našeg grada i naše dece – rekao je po završetku prve akcije Zelenih brigada Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.

Volonteri koji su učestvovali u akciji podržavaju stav Zelene stranke da ni najorganizovanije komunalne službe ne mogu očistiti sve površine koje koriste gađani, ako se ne vodi računa o zajedničkoj higijeni i ako smeće baca ko gde stigne.

Na zelenim površinama u Novom Sadu ima više od 20 tona otpada. Zato je neophodno da se pored volontera i aktivista Zelene stranke uključe i građani. Samo tako ćemo naše gradove očistiti i urediti i sačuvati prirodu od svog pogubnog uticaja, jer nam je važna i edukacija građana. Ako se više njih pridruži Zelenim brigadama, biće i više ljudi koji će ličnim primerom uticati da smanjimo količinu zagađenja. Čistićemo zajedno da bismo sačuvali budućnost – istakao je Čabradi.

Novi Sad, 10. februar 2019. godine.

Izvor: Zelena Stranka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.