ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА ЧИШЋЕЊУ УЛАСКА У ДУНАВАЦ

Нови Сад, 28. март 2019 – Потпредседник покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и представницима Војске Републике Србије,  обишао је данас у Новом Саду радове на продубљивању пловног пута на улазу Дунава у Дунавац, у коме су смештени објекти Војске Републике Србије и велики број  наутичких клубова.

„Покрајинска влада приступила је решавању овог вишегодишњег проблема на иницијативу Војске Републике Србије. Након састанка са припадницима Речне флотиле Војске Србије,  брзо смо реаговали и дали налог Јавном водопривредном предузећу „Воде Војводине“ да приступи чишћењу дела Дунава на улазу  у Дунавац,  од наноса муља, песка и свог оног материјала који онемогућава несметан улазак и излазак пловила. На тај начин решавамо једно важно питање, пре свега због несметаног обављања редовних задатака Војске Републике Србије, али и ради омогућавања великом броју грађана који поседују чамце и бродове овде на Дунавцу да могу несметано да их користе“, рекао је потпредседник Милићевић и додао да је проблем посебно изражен када је водостај Дунава низак и кад је, практично, онемогућен пролаз чак и мањим пловилима.

Радове изводе „Воде Војводине“. Вредност инвестиције је око седам милиона динара. Неопходно је очистити 19.000 кубика материјала и рок за завршетак радова је половина маја.

На крају обиласка радова, потпредседник Милићевић је изјавио да овако брзо реаговање Покрајинске владе и „Вода Војводине“  на иницијативу Војске Републике Србије,  показује заправо изузетну сарадњу између Покрајинске владе, Војске Републике Србије и Града Новог Сада.

„На такав начин ћемо наставити и у будућем периоду да решавамо и сва слична питања и проблеме који се у неком редовном функционисању појаве“, нагласио је Милићевић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да радови на уласку у Дунавац које изводе „Воде Војводине“ имају значај за Речну флотилу Војске Србије, али и за велики број Новосађана који своје слободно време проводе на реци. Он се осврнуо и на урбанистички концепт силаска града на обале Дунава, као и на припреме за предстојећу сезону на новосадској плажи „Штранд“.

Како је изјавио командант Речне флотиле капетан бојног брода Андрија Андрић, продубљивањем улаза у Дунавац биће решен вишегодишњи проблем испловљавања бродова, па и мањих пловила из зимовника Нови Сад и омогућено припадницима речне флотиле несметано извршавање наменских задатака.

Обиласку радова присуствовали су и  директор „Вода Војводине“ Славко Врнџић, као и представници Војске Републике Србије

 

Извор: Покрајинска влада Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.