ZAJEDNIČKI ANGAŽMAN PROTIV POPLAVA

U petak 22.juna 2018 godine održana je još jedna u nizu značajnih radionica pod nazivom URBAN – PREX – Nadzor, predviđanje i razvoj online javnog sistema ranog upozoravanja za obimne padavine i pluvijalne poplave u urbanim oblastima u pograničnom regionu Mađarske i Srbije. Radionica je održana u prostorijama Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu i namenjena je kako za stejkholdere, tako i za širu javnost koja je i ovaj put pokazala zainteresovanost za temu. Važno je istaći da je radionica, kao i ceo projekat sufinansiran i podržan od strane Evropske unije preko Interreg – IPA CBS Mađarska – Srbija programa.

Noseći ogranizator radionice je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, dok je Total Idea, marketing i konsalting agencija i ovaj put bila zadužena za sve aktivnosti pre i nakon samog događaja, koje se tiču komunikacije, efikasne organizacije i uspešnog izvođenja. Za radionicu koja poziva javnost da bude jedan od aktivnih učesnika, vrlo je važno da se na pravi način komuniciraju osnovne vrednosti i ciljevi samog projekta. Najefikasniji metod za to jeste kroz press kliping, komunikaciju sa medijima, ali i direktnu komunikaciju u toku samih radionica.

Moderator ove radionice bila je dr Ivana Bajšanski, profesorka Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, koja je otvorila radionicu i pozdravila sve prisutne. Ceremoniji otvaranja pridružili su se i dr Vesna Stojković, šef katedre za Teoriju i interpretacije prostora u arhitekturi i urbanizmu, kao i dr Darko Reba, direktor Departmana za arhitekturu.

Uvodno predavanje o planu aktivnosti na URBAN-PREX projektu iznela je dr Ivana Bajšanski, nakon čega je dr Stevan Savić, profesor Prirodno matematičkog univerziteta u Novom Sadu uputio prisutne u aktivnosti i trenutne ishode na URBAN – PREX projektu.

Dr Bojan Tepavčević sa fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, govorio je o računarskom 3D modelovanju i vizualizaciji poplava u urbanim sredinama primenom augmentovane realnosti.

Marko Vučić sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dao je prikaz različitih načina kreiranja fizičkih modela urbanih sredina.

Nakon navedenih predavanja svi prisutni su bili deo okruglog stola, kome su prisustvovali predavači, stejhodleri i publika. Fokus je i ovaj put bio na unapređenu svesti građana o posledicama klimatskih promena i pojavama ekstremnih padavima, naknadno praćenih poplavama. 

 

Izvor: Total Idea Marketing & Consulting Agency

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.