ДЕЧИЈИ КАМП: ЖИВОТ КАО ИНСПИРАЦИЈА-НАША ПРИЈАТЕЉСКА ОРГАНИЗАЦИЈА

И ове године организује се четвородневни едукативно-забавни камп „Књиге нису бриге“ за децу узраста 7-14 година у одмаралишту Багремара, Бачка Паланка.
Камп траје 10-13.08.2018. Полазак је 10.08.2018 године из Новог Сада.
Захваљујући подршци Покрајинског секретаријата за образовање АПВ који нас је подржао , субвенционисана цена по детету износи само 7.000 динара.
Програм кампа, инструкције за пријаву и уплату можете пронаћи на нашој интернет страници www.zivot-inspiracija.org.rs у секцији Камп „Књиге нису бриге!“, фејсбук страници https://www.facebook.com/events/255710998508307/ или путем телефона 0605550741 и 063596996, контакт Даница.
Пожурите, број места је ограничен.


Забавно-едукативни камп: „ КЊИГЕ НИСУ БРИГЕ!“
ЦИЉ
Основни циљ кампа је креативно организован садржај задецу и младеу оквиру летњег распуста уз одличну забаву и едукацију. Наша жеља је да полазнике усмеримо ка правим животним вредностима и кроз пријемчиве  садржаје допринесемо побољшању сваког појединца.
Није нам у циљу да полазнике припремамо за предстојећу школску годину и наставне активности, него да им помогнемо да спознају сопствени идентитет и раде на својим личним вештинама и постигнућима.
ЗАДАЦИ
Пред организаторима кампа су озбиљни задаци, будући да ћемо покушати да створимо посебан канал комуникације који је адекватан нашој циљној групи (од 7-14 година старости). У досадашњем раду смо спознали врсте информација које недостају овој циљној групи, а истовремено желимо да радимо на ситуацијама у сналажењу у друштву и животу који их у блиској будућности очекује. Тако ћемо обрадити на занимљив начин, кроз интеракцију, радиониочарски и фронтални рад, неке од следећих тема:
* Правила комуникације у групи и усвајање техника ненасилне комуникације 
У кампу очекујемо између 30-40 полазника. Будући да ће се неки први пут срести у оквиру кампа научићемо да правилно и са уважавањем комуницирамо уз поштовање различитости, без телефона и интернета!Радионица о ненасиљу и реаговању у сиутацијама изложености ка насиљу ( вербалном и физичком).
* Културна мапа градова у Војводини (споменици, музеји, галерије, библиотеке, академије, факултети, познати Срби ( владари, краљеви, писци, филозофи, лекари, научници)  и остале туристичко-културне знаменитости.
Да бисмо поштовали друге, треба да познајемо и поштујемо своје вредности!
*Музика некад и сад (негативан утицај транзиције и померање границе система вредности) 
Од професорке и полазника музичке школе «Исидор Бајић» ћемо чути многобројне занимљивости у области музике и музичких жанрова,  а потом  стечено знање применити на лицу места (уз караоке J и музичкиквиз) Проверићемо да ли „кампери“ знају како су некад изгледале игранке а како данас млади организују журке?
* Реторика и беседништво 
Реторика представља теорију, скуп правила о лепом говору а беседништво (говорништво) тј. праксу у којој се та правила примењују. Шта знамо о новинарству? Колико знамо о спиновању и медијској манипулацији? Како би изгледала ТВ или радио емисија по нашој мери?Има ли међу нама будућих новинара?  Ово су само нека питања на који ће полазници добити одговор кроз новинарске радионице. Суштина ове радионице је унапређење јавног наступа и презентацијских вештина полазника.
*Пронађи ме !
У оквиру кампа имамо на располагању терене за кошарку, фудбал, одбојку, тенис тако да ћемо у складу са афинитетима и жељама полазника организовати различите тимске и индивидуалне спортове током кампа. Као посебну врсту занимљивог спорта упознаћемо лиценцираног предавача оријентиринга који ће нас научити сналажењу у природи и простору ( компас, годови…) а потом одвести у ноћну авантуру кроз шуми…
* Модни трендови и кодекс облачења 
У оквиру ових радионица разговараћемо са полазницима о познавању кодекса облачења у различитим приликама, развијању модног укуса, утицају модних трендова на појединца, начинима препознавања квалитетне гардеробе, маркираној одећи, слагању боја …Одговорићемо на често постављено питање : Шта да обучем? Организоваћемо модну ревију са моделима који ће пратити задате прилике и понашање (одећа за школу, излазак у дискотеку/кафић, шетњу, пословни састанак, састанак са девојком/момком, одлазак на журку, позориште, биоскоп, у природу …).. али и модну ревију са моделима који су промашили задате ситуације J
*Животна вештина –кување! 
Шта има за ручак ? Да ли наши полазници код куће сами припремају оброк или чекају маму да то учини? Колико знамо о здравој исхрани? У оквиру радионице о здравој исхрани полазници кампа ће самостално припремити ручак за све  учеснике кампа са намирницама које ће набавити по списку који су сами саставили!

  • Хранимо се здраво-едукације о исхрани
  • Рециклажа-еколошке радионице
  • Могу да нећу – превенција насиља, различитих облика зависности и дискриминације

ЛОКАЦИЈА И ВРЕМЕ:
Природни резерват „Багремара“ Бачка Паланка, од 10.08.-13.08.2018.
( у трајању од 4 дана) 
ОРГАНИЗАТОР: удружење „Живот као инспирација“
ПРОГРАМ:

Први дан
9,30 часова долазак у камп
9,30-11 часова „ Да ли се познајемо или ВОЋНА САЛАТА!“
12 часова ручак
12,30-14 часова едукација „Реч по реч“
14-15 часова радионица „Реч по реч“
15 часова ужина и одмор
17 часова музичка радионица „ Замисли живот у ритму музике зе плес!“
20 часова вечера
21-23 часа музички квиз (групно преслушавање и препознавање музичких жанрова и песама)  и караоке
Други дан
8-9 часова доручак
10 часова новинарска радионица „КАКО ТАЊУГ ЈАВЉА!“
11,30-12,30 часова рад у групама – снимање догађаја/ТВ прилога/интервјуа , извештавање са лица места, разговор са гостима, монтажа
12,30 часова ручак и одмор
14-16 часова приказивање ТВ прилога, анализа и проглашавање победника
16 часова ужина и одмор
17 часова спортске активности и основе оријентиринга
20 часова вечера
21-23 часа Пронађи ме!
Ноћни оријентиринг- радионица у природи
Трећи дан
8-9 часова доручак
9-11 часова едукација о здравој исхрани, набавка здраве хране
11-12,30 часова групни радПаклена кухиња  – припрема,сервирање и послуживање недељног ручка за цео камп
13 часова ручак
14-15 часова одмор
15-17 часова спортске активности –фудбал, одбојка, тенис, кошарка
17 часова Едукација „Култура, пре свега!“-бонтон правила понашања и облачења
19 часова спортске активности или одмор
20 часова вечера
21-23 часа Модна ревија – Да ли сам у тренду?
Четврти дан
9-10,30 часова Могу да нећу! – радионица о превенцији насиља
10,30 часова Едукација „Могу да нећу! “-радионица о превенцији облика зависности
12,30 часова Ручак и поподневниодмор
15 часова Еколошка радионица  „Околинко“
16,30 часова ужина
17 часова спортске активности или одмор
19 часова напуштање кампа

УЧЕСНИЦИ-ПОЛАЗНИЦИ: 
Препоручени узраст учесника је између 7 и 14 година.
Цена кампа
Субвенционисана цена износи 7.000 динара и укључује ноћење у одмаралишту «Багремара» у Бачкој Паланци, 3 проширена пуна пансиона, превоз, боравишна такса, осигурање, едукације и радионице, материјал за рад.
Пријава учесника 
Телефон за пријаву полазника 0605550741 или 063-596-996-Даница

 

Извор: Зрно Словесности

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.