ЗА НАЈБОЉЕ ДИПЛОМИРАНЕ СТУДЕНТЕ ПЛАЋЕНА СТРУЧНА ПРАКСА У ПОКРАЈИНСКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

Десет најбољих студената који су дипломирали на факултетима са седиштем у АП Војводини у школској 2020/2021. години, а који су на евиденцији Националне службе за запошљавање без радног искуства, добило је плаћену стручну праксу у покрајинским институцијама, у трајању од 12 месеци.

„Најбољи дипломирани студенти, који су се трудили да минулих година дођу до врхунских резултата, који су их и квалификовали за овај програм, данас добијају шансу да своје прве кораке након факултета начине у институцијама чији је оснивач Покрајина и ово је одраз наше одговорности и бриге према младим људима који су дипломирали са највишим оценама“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Покрајинска влада је за финансирање овог програма, који се реализује уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, факултета и Националне службе за запошљавање, издвојила 20 милиона динара, а председник Мировић рекао је да ће током трајања стручне праксе стипендисти добијати 60.000 динара месечно.

„Желимо да оспособимо младе талентоване и стручне људе и да их подржимо. План нам је да овај програм реализујемо сваке године како бисмо и на тај начин допринели останку младих људи у својим срединама“, рекао је Мировић и нагласио да је то важно јер ће управо они предводити развој друштва, заједнице и целе наше земље.

Према његовим речима, почетком следеће године овај конкурс биће обновљен, јер се очекује да ће и студенти са осталих 14 факултета од укупно 24 на територији АП Војводине, рангирани по успеху, а немају посао, добити шансу за обављање праксе.

Десет најбољих дипломираних младих људи који ће стручну праксу имати у покрајинским институцијама јесу: дипломирани економиста Река Корхец, дипломирани професор физичког васпитања и спорта Немања Максимовић, доктор стоматологије Данка Бојић, дипломирани новинар Милица Столица, дипломирани теоретичар уметности Милица Николић, дипломирани инжењер технологије Софија Миловановић, доктор медицине Исидора Семниц, дипломирани психолог Ивона Радановић, дипломирани инжењер информационих технологија Симо Мрђен и дипломирани учитељ Катарина Галечић.

Догађају су присуствовали покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и директорка Покрајинске службе за запошљавање Снежана Седлар.

Дана: 17. децембар 2021. године

ИЗВОР:  Секретаријат Покрајинске владе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *