ЗА 20. РОЂЕНДАН ЕГЗИТ ФЕСТИВАЛА ВЕЋ СЕ ПРИЈАВИЛО 17.000 ФАНОВА ИЗ ЦЕЛОГ СВЕТА

За само неколико дана откако је почела регистрација за ново издање EXIT фестивала идућег јула, првих 17.000 фанова из целог света већ се пријавило за прве улазнице! Овако снажан старт и прве бројке не чуде много, будући да публику и сам фестивал очекује велики јубилеј, јер у јулу 2020. године на Петроварадинској тврђави, EXIT слави 20. година фестивала! Под симболичним слоганом „EXIT 2.0“, један од најзначајнијих светских фестивала означава почетак своје нове ере, којим најављује бројне иновације у свим областима свог деловања. Очекује се да ће идућег јула Петроварадинска тврђава бити најатрактивнија светска музичка дестинација на којој ће се окупити неки од најзначајнијих музичких извођача данашњице, као и одабрана имена која су креирала дводеценијску историју фестивала. Имајући у виду корене настанка фестивала, поред музике, и друштвени активизам ће бити у првом плану, са значајним пројектима локалног, регионалног и глобалног нивоа.

Овим темпом очекује се да ће укупан број пријављених за прве серије улазница надмашити претходне године, због чега је већ сад извесно да ће јубиларно издање забележити највеће интересовање откако EXIT постоји. Будући да се ради о великој годишњици, многима ће регистрација бити и најсигурнији пут до улазнице, јер се очекује да ће целе серије улазнице нестајати раније него икад пре. Пријављивање за најповољније улазнице и даље је у току, а сви који се региструју могу потенцијално да освоје и додатне улазнице, туристичке пакете, бекстејџ искуства и многе друге вредне награде! Улазнице ће на јесен бити пуштене у продају, а сви који желе до њих пре свих могу да се пријаве на следећем линку: https://bit.ly/RegisterForExit2020.

И идуће године, осим музике врхунских извођача, Петроварадинска тврђава биће центар друштвеног активизма који EXIT и више од две деценије негује, још из периода када је настајао кроз низ акција тадашњих студената Новосадског универзитета. А најбоље загревање за EXIT 2.0 представља званични фестивалски „aftermovie“ ( https://youtu.be/MFd18sF8CNU ) објављен само дан након званичног затварања фестивалских капија. Филм је забележио и многе неочекиване ситуације, и кадрове извођача у њиховим најемотивнијим реакцијама током фантастичних наступа које су многи од њих уврстили међу најбоље у каријери.

Деветнаести EXIT фестивал одржан је од 4. до 7. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, окупивиши готово 200.000 људи из преко деведесет земаља широм света, уз рекорд посете који је био оборен већ на самом старту са преко 56.000 људи! Тврђаву је посетила плејада фантастичних извођача као што су The Cure, Greta Van Fleet, The Chainsmokers, Dimitri Vegas & Like Mike, Skepta, Carl Cox, Solomun, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Tom Walker, IAMDDB, Charlotte De Witte, Maceo Plex, Lee Buridge, Peggy Gou, Jeff Mills, Tale of Us, Chase&Status RTRN II Jungle, Desiigner, Whitechapel, The Selecter, Lost Frequencies, Boris Brejcha, Dax J и стотине других.

 

 

 

 

 

Извор и фото.: EXIT FEST

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *