VIBE FACTORY FESTIVAL NA NOVOSADSKOM SAJMU

Vibe factory festival – je prvi, najveći i najatraktivniji gejming šou kod nas, osmišljen u skladu sa svetskim standardima, koji će od 21. do 23. oktobra, na Novosadskom sajmu, okupiti ljubitelje gejming industrije u našoj zemlji. Očekuje se prisustvo najvažnijih kompanija iz sveta, ove brzo rastuće industrije, koje će imati jedinstvenu priliku da se u direktnom kontaktu predstave posetiocima. Organizatori su danas na konferenciji za novinare najavili revijalne turnire za ljubitelje igara, i za njih su pripremljene posebne zanimljivosti iz gejming sveta, interaktivne radionice, paneli, izazovi sa jutjuberima i druge aktivacije.

„ Novi Sad zaslužuje da ima jedan ovakav događaj kao nezvanični centar IT industrije, sedište velikog broja IT firmi, ali i ozbiljnih svetskih gejming kompanija. Novom Sadu je trebao jedan ovakav festival“ rekao je član Gradskog veća za privredu Grada Novog Sada, Milorad Radojević i dodao „ Drago mi je što smo mi kao Grad u mogućnosti da pomognemo održavanju ovog festivala i siguran sam da će to imati mnogo efekata. Za naš grad su ovakvi događaji važan segment turističke ponude i nadam se da će Festival postati tradicionalna manifestacija. Meni je drago što na Sajmu vidimo sve više događaja posle perioda korone, kada jednostavno, dve godine skoro da nije ni radio, da je sve više i više novih događaja“-naglasio je Radojević.

Izvršni direktor za sajamsku delatnost, Boris Nadlukač, podsetio je prisutne na 2019. godinu kada je na Sajmu održano Evropsko prvenstvo u stono-strateškim igrama i tada je Hala „Master“ bila prepuna igrača iz svih zemalja Evrope, i iz čitavog sveta. „ Četiri godine je prošlo od tada i isto toliko godina smo čekali Olgu da se pojavi sa jednim ovako divnim projektom koji ćemo realizovati prvi put, zajedničkim snagama, i verujemo da će Novosadski sajam biti dobar prostor za ovaj festival“- rekao je Nadlukač.

„Društvena odgovornost i odgovorno korišćenje proizvoda gejming industrije je ono na čemu se temelji sam festival, a kroz mnoge goste i učesnike festivala pokazaće se i važnost pravljenja balansa i jasne granice između gejminga kao zabave, i gejminga kao korisne potrebe za razvoj omladine“ rekla je  direktora festivala Olga Ješić. Ona je dodala da  je ovo porodični festival, i njena je želja da čitave porodice dođu jer su sadržaji osmišljeni za sve. Posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa procesima stvaranja igara i da se druže sa svojim idolima, a konačni cilj Festivala je pažljivo kontrolisana implementacija video igara u obrazovni sistem što i jeste konačni cilj održavanja Vibe factory festivala.

Na konferenciji su govorili i Leo Tot, osnivač INDIE studija u HR i programski menadžer INDIE stage, Vojislav Perić, jutjuber Supreme Nexus i programski direktor E-sport stage, Aleksandar Kesegi, jutjuber Saki iz Stubera i programski menadžer Vibetube stage, Borivoje Naumovski, slobodni umetnik Ori Cosplay i programski menadžer Cosplay village, koji su najavili dešavanja na stejdževima na kojima će oni biti programski direktori.

Na 10.000 kvadratnih metara, u 3 hale, sa preko 100 internacionalnih učesnika, na 6 stejdževa (Main, INDIE, Vibe Tube, eSport, Board Games, Cosplay Village) kroz expo, B2B, HR, konferencije, radionice, panele i okrugle stolove, Vibe factory upoznaće javnost sa pravim vrednostima gejminga, s ciljem da proširi pogled konzervativne publike na video igre i gejming industriju uopšte.

Ulaznice se mogu nabaviti na prodajnim mestima Gigstixa.

Izvor: TV Ars medija

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *