VEČE JAPANSKE KULTURE NA ANIME NIGHT DOGAĐAJU U CINEPLEXX PROMENADI

Bioskop Cineplexx Promenada poziva sve ljubitelje anime filmova, kao i one koji žele da se upoznaju sa najpopularnijim žanrom japanske kinematografije, na Anime Night događaj u četvrtak, 25. maja od 19 časova. Povodom premijere najnovijeg anime filma „Suzume no tojimari“, ujedno i prvog filma ovog žanra u bioskopu koji je titlovan na srpski jezik, družićemo se u holu bioskopa i pre projekcije, a pred početak filma obradovati najsrećnije poklonima iznenađenja. Ulaznice su u prodaji!

Kuvari restorana „Enter Sushi“ prezentovaće u holu bioskopa pravljenje sušija, a posetioci će imati priliku i da degustiraju suši i druga tradicionalna japanska jela. Najsrećnije posetioce obradovaće „Game Centar“ anime figurama, a škola stranih jezika „Akademija Oxford“ časovima japanskog jezika u trajanju od mesec dana.

 „Suzume no tojimari“ govori o tinejdžerki Suzume koja slučajno otvori neobična vrata koja se nalaze u zaboravljenom parku blizu svog grada Kiušua. Ubrzo nakon toga, Suzume počinje da primećuje neobične prizore pre nego što grad pogodi manji zemljotres. Nakon što se vratila do mesta gde je otvorila vrata, Suzume upoznaje misterioznog mladića, člana Čuvara, čiji je zadatak da putuje po Japanu i čuva portale koji vode u svet iza vrata. U svet koji krije veliku tajnu iz detinjstva devojke Suzume. I opasnost za ceo Japan.

Reditelj filma Makoto Šinkaj, koji je režirao i filmove „Your Name“ i „Weathering with You“, jedan je od najuspešnijih filmskih stvaralaca na svetu, a film „Suzume“ je već zaradio preko 200 miliona dolara širom sveta. Apsolutni je hit u Japanu, ali i u Kini, gde se već izdvojio kao japanski film sa najvećom zaradom na blagajnama bioskopa. Ovo ostvarenje ujedno je i prvi anime film koji je bio u takmičarskoj konkurenciji na međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Trejler filma: 

Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa Cineplexx Promenada ili putem aplikacije CineplexxRS i sajta!

Izvor: CINEPLEXX Panonija d.o.o.

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *