У СУСРЕТ РОЂЕНДАНУ-НОВИ ЦИКЛУС ЕДУКАТИВНИХ ПРОГРАМА ЗА ДЕЦУ

Почетак едукативног програма за децу 

У СУСРЕТ РОЂЕНДАНУ

Четвртак, 5. новембар 2020.

Спомен-збирка Павла Бељанског

У четвртак, 5. новембра 2020. године, започела је релизација програма У сусрет рођендану у сарадњи Спомен-збирке Павла Бељанског и Предшколске установе „Радосно детињство“ Нови Сад. Новом темом у оквиру циклуса едукативних програма за децу предшколског и школског узраста, Спомен-збирка и Предшколска установа на овај начин потврђују наставак вишегодишње успешне сарадње, што је озваничено и потписивањем Уговора о сарадњи.

Сарадња две установе траје од 2007. године од када је реализован читав низ пројеката намењених полазницима предшколског програма ПУ „Радосно детињство“. Захваљујући томе, креативне радионице Спомен-збирке бележе већу посећеност од стране најмлађих посетилаца и њихових родитеља што је овој музејској установи, која негује будуће љубитеље уметности, на првом месту. 

У име две институције разговарале су Светлана Драгутиновић, стручни сарадник и психолог ПУ, као и мр Милана Квас, управница Спомен-збирке и Милица Орловић Чобанов, виши кустос и руководилац пројекта, чиме је започела овогодишња етапа Дечје радионице, У сусрет рођендану. Догаћају су присуствовали и Драган Јајић и Викториа Чикош, стручни сардници за ликовну културу ПУ. Усклађена с програмом Предшколске установе „Радосно детињство“ под називом „Нове основе“, током новембра радионица ће пружити деци могућност да кроз тему даривања и прославе рођендана учествују у припремама за обележавање 60 година од отварања Спомен-збирке за јавност 2021. године. У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, програм ће бити прилагођен према прописаним мерама, уз организовање online радионица. Уговор о сарадњи потписале су мр Милана Квас, управница Спомен-збирке Павла Бељанског и Маријана Попов, директорка ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *