У СРЕДУ У БЕОЧИНУ ПОЧИЊЕ 47. СМОТРА АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА СРЕМА

47. „Смотра аматерских позоришта Срема“ одржаће се од 17. до 24. априла у Културном центру општине Беочин а и ове године, публика ће моћи да ужива у бројним аматерским позоришним остварењима који у Беочин долазе из готово свих сремских општина.

Свечано отварање фестивала је у среду, 17. априла у 20 часова када ће публика моћи да погледа најновију предтставу „Поданик“ Аматерског позоришта КУД „Бриле“ из Беочина која је рађена по тексту Ивана М. Лалића, у режији Секуле Петровића.

У четвртак, 18. априла од 20 часова Креативни центар „Артеље“ из Инђије представиће се са представом „Ожалошћена породица“ по мотивима Бранислава Нушића, у режији Теодоре Марчете.

У петак, 19. априла, Аматерско драмско позориште „Пепо Крсто“ из Сурдука извешће представу „А ко овде умире“ по тексту Вјекослава Доминија, у режији Душана Радојчића.

Културни центар „Пећинци“ ће се ове године публици представити са два своја позоришна остврења и то „Косана, удовица овдашња“ по тексту Ђоке Филиповића а у режији Слободана Станковића, која је на репертоару у суботу, 20. априла са почетком у 18 часова док ће истог дана од 20.30 часова публика моћи да погледа представу „Игре у песку“ редитеља Бојана Наића.

У недељу, 21. априла од 20 часова АП „Бранислав Нушић“ из Шида играће представу „Дуга шетња до куће“ према тексту и режији Цветина Аничића.

У понедељак, 22. априла од 18 часова на „Смотри“ ће наступити „Рума театар“ који ће извести представу „Није све у љубави“ рађену по мотивима из филма „Како је пропао рок енд рол“. Режију за ово остварење које играју ученици румске Гимназије „Стеван Пузић“ и Основне школе „Душан Јерковић“, потписују Марија Ратанчић и Вишеслава Налчић.

Истог дана од 20.30 часова у беочинском Дому културе представиће се драмска секција „Митровачке гимназије“ из Сремске Митровице са својом хит представом „Сиромашни Ромео“ коју је према тексту Тодета Николетића режирала Леа Недимовић.

У уторак, 23. априла у 18 часова „Мало школско позорје“ из Старе Пазове извешће представу „Лари Томпсон, трагедија једне младости“ по тексту Душана Ковачевића, у режији Софије Милошевић.

Од 20.30 часова Аматерско позориште „Мирко Таталовић Ћира“ из Нове Пазове извешће представу „Чујеш ли, мајко, вапај мој?“ по тексту В. Савића, у режији Александера Бака.

Селектор „Смотре“ књижевник и позоришни и ТВ редитељ Милан Блегишанин, прогласиће најуспешнија остварења и доделити награде и признања овогодишњег фестивала аметрских позоришта Срема, у среду 24. априла када ће Позориште „Раша Плаовић“ из Уба у част награђених извести позоришну представу „Бајка о позоришту“, у режији Душка Ашковића.

Овогодишњу „Смотру аматерских позоришта Срема“ ће пратити и жири публике у саставу: Јелена Викторова, Исмет Адемовски и Милоје Кнежевић, који ће након сваке одигране представе проглашавати најуспешније мушке и женске улоге.

Организатор догађаја је Културни центар општине Беочин који је и ове године домаћин „Смотре“ уз подршку Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине.

Покровитељ фестивала је Општина Беочин.

Улаз на све позоришне представе је бесплатан.

Извор: Општина Беочин

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *