У OПШТИНИ БЕОЧИН ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗВОЂЕЊУ РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ И ДОГРАДЊИ ФАБРИКЕ ВОДЕ

У четвртак (14.03.2024.) у Општини Беочин потписан је уговор о извођењу радова на реконструкцији и доградњи фабрике воде за које је Покрајинска влада преко управе за Капитална улагања издвојила 600 милиона динара.

Уговор је са извођачем радова, директором фирме „Градитељ НС“ Љупком Калабом потписала председница општине Беочин Биљана Јанковић.

Потписивању уговора присуствовао је председник Покрајинске владе Игор Мировић као и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

Пројекат ће се одвијати у две фазе и у целости ће га финансирати Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине, а обухватиће радове на реконструкцији и доградњи постројења за пречишћавање бунарске воде за водоснабдевање Беочина и околних места на територији те општине.

„До краја 2025. године биће завршена свеобухватна реконструкција постројења за производњу пијаће воде и изграђен још један бунар на дубини од 110 метара капацитета 10 литара воде у секунди, чиме ћемо створити услове за повећање капацитета водоснабдевања домаћинстава у беочинској општини“, ово је веома важно због тога што је само у 2022. години било више од 1.100 захтева за нове водоводне прикључке у беочинској општини”, изјавио је председник Игор Мировић.

„Сви ми који живимо овде знамо колико је Беочину и његовим грађанима овај пројекат потребан и колико је тешко одржавати старе системе у које није улагано од оснивања фабрике воде, која је почела са радом давне 1988. године. Захваљујући подршци Покрајинске владе ми данас имамо могућност да осигурамо дугорочно решење за све нас јер је овим пројектом обухваћена не само реконструкција већ и доградња постројења за пречишћавање воде са израдом, опремањем и повезивањем бунара којим ће се снабдевати како Беочин тако и околна насеља. Пројекат извођења радова тећи ће у неколико фаза те да је очекивани рок завршетка до краја 2025. године”, рекла је председница општине Беочин Биљана Јанковић

На питање новинара редакције ТВ Арс Медија када ће делови Општине Беочин, попут Черевића и других насеља у којим нема воде, добити воду?

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је одговорио:

О томе је још рано говорити, ово што сада радимо стварамо услове да вода дође до сваког потрошача у беочинској општини. Ово је само један део система, неопходне су и реконструкције водоводне мреже, и реконструкције пумпних станица. То је сада трајни задатак…

Снимак – изјаве  са конференције у целости можете погледати у настваку.

Општина Беочин постаје врло атрактивно место за живот, али лоше снадбевање са водом на појединим деловима месних заједница и насеља, представља велики проблем људима који живе у кућама и викендица, које се налазе при брду.

Остаје да се види када ће  и овај проблем бити решен.

Извор: Арс Медија

Фотографије: Арс Медија

Видео: Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *