У ДРУШТВУ СА ВИДОМ ОГЊЕНОВИЋ

Музеј Војводине организује програм под називом  Кад се сетим Карловачке…
Са добрим друштвом, у Музеју Војводине, сваке среде током лета

Ове  среде, 7. јула у 20 сати бићемо у друштву са књижевницом Видом Огњеновић

Вида Огњеновић (Дубочка, Бањани, 14. август 1941) је српски позоришни, телевизијски и филмски глумац, редитељ и продуцент. Завршила је Карловачку гимназију. Дипломирала је на Катедри за општу књижевност на Филолошком факултету у Београду 1963. и на Одсеку за режију београдске Академије за позориште, филм и телевизију 1965. Постдипломске студије је започела у Паризу на Сорбони, а магистарски рад из теорије и праксе одбранила је на Универзитету у МинесотиСАД 1972. године. Њен редитељски опус чини близу стотину позоришних, као и велики број телевизијских и радио режија, од којих многе по сопственим текстовима. Велики број драма које је написала су доживеле више поставки и бројна извођења, а објављене су у различитим издањима. Као редитељ гостовала је у многим позориштима широм бивше Југославије (Црна ГораСловенијаХрватска), а радила је и изван наше земље. Пише романе, приповетке, драме и есеје.

Музеј Војводине је припремио за вас низ занимљивих гостовања који ће се, у форми пратећег програма изложбе Карловачка гимназија као чувар културне баштине, одржавати од краја јуна до краја августа месеца 2021. У питању су дружења са уметницима, научницима, новинарима и другим бившим ђацима Карловачке гимназије, окупљеним око заједничке теме: школски дани у Сремским Карловцима.
Ауторке изложбе мр Лидија Мустеданагић и Чарна Милинковић ће, кроз разговоре са гостујућим личностима, представити оно што, кроз персонализоване историје, може продубити сазнајне хоризонте школовања у овој чувеној образовној установи, и тако допринети једној богатијој историји домаћег образовања, али и културе, уметности, науке… Драгоцени гости поделиће своје добро друштво са вама, представљајући се на један посебан начин.

Извор: Музеј Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *