У БИЈЕЉИНИ ОБИЉЕЖЕН 9 ЈАНУАР – ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Одавањем почасти борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату код споменика на Тргу краља Петра I Карађорђевића и у Спомен-соби, Бијељини обиљежен је 9. јануар – Дан Републике Српске.

На двадесет девету годишњицу оснивања Републике Српске, дана: 09.0.2021. године, са почетком у 12 часова, положено је цвијеће на споменик погинулим борцима положили су: градоначелник и предсједник Скупштине Града Бијељина, делегације удружења и организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, посланици у законодавним тијелима Републике Српске и БиХ, одборници у Скупштини Града, представници Оружаних снага БиХ и Министарства унутрашњих послова, као и бројни грађани.

– Жртва коју су дали погинули борци, ратни војни инвалиди, њихове породице и сви људи који су створили и одбранили Републику Српску, обавезује нас да не заборавимо догађаје из времена од прије 29 година. Тада је патриотизам, прије свега, био оличен у борби да се Српска одбрани, а данас главни циљ треба да нам буде да створимо амбијент у којем ће људи остајати овдје, у добрим условима за живот и рад – оцијенио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић овом приликом.

У тонском снимку можете чути изјаву Љубише Петровића, градоначелника Бијељине.

О важности поштовања догађаја и њихових учесника на почетку живота Републике Српске говорио је и предсједник Борачке организације Града Бијељина Миодраг Стевановић.

– Треба да се сјетимо погинулих бораца који су најзаслужнији за стварање и одбрану Републике Српске на Дан Републике, али не само на датуме важних годишњица. Борци данас с поносом обиљежавају данашњи дан, јер смо своји на своме, у нашој Републици. Будуће генерације не смију заборавити шта се дешавало деведесетих година и да се Република Српска мора чувати, јер је њено постојање услов опстанка српског народа на нашим просторима – био је јасан Стевановић.

Након изјава званичника скуп се полако разишао.

Извор: ТВ Арс Медија

Фотографије: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *