ШПАНСКА ДИВА ЛУС КАСАЛ ПРИРЕДИЛА ЧАРОБНО ВЕЧЕ У САВА ЦЕНТРУ

Шпанска дива Лус Касал, представила се београдској публици концертом у четвртак 29. новембра у Сава Центру. Једна од најпризнатијих шпанских уметница дефинитивно је потврдила своју титулу, очаравши елеганцијом, вокалним способностима и медитеранском енергијом коју је пренела и на публику у препуној сали Сава Центра.

Мешајући жанрове током наступа Лус је успешно држала пажњу читава два сата концерта, док су њена харизма и наступ засенили све присутне.

Публика широм света Лус Касал препознаје по чувеним музичким темама из филмова Педра Алмодовара, пре свих „Piensa en mi“ и „Un ano de amor“ из култног филма „Високе потпетице“. Од издања, најпознатија су „А contraluz“, „Como la flor prometida“, „Un mar de confianza“, а хит за сва времена јесте песма „Negra Sombra“ из Оскаром награђеног филма „Mar adentro“, редитеља Алехандра Аменбара. Укратко: једна је од најпризнатијих шпанских поп уметница са 14 албума продатих у 5 милиона примерака.

Лус Касал је код нас свакако најпознатија по теми „Madrugadas“ из другог дела филма „Монтевидео, видимо се“. То је уједно и песма која је поред извођења песме ,,Historia de un amor“  добила највише овација и  пропраћена великим одушевљењем публике.

Концерт у Београду Лус Касал је завршила речима да се нада да би волела да се убрзо поново врати у Србију и наступа пред нашом публиком.

Организатор концерта је био Дом омладине Београда, уз подршку Секретаријата за културу града Београда.

 

Текст: Тамара Јовановић

Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.