СЛОБОДАН ТРКУЉА И БАЛКАНОПОЛИС РАСПРОДАЛИ УЛАЗНИЦЕ ЗА СНП И ЗАКАЗАЛИ НОВИ КОНЦЕРТ

Због великог интересовања публике широм региона, улазнице за концерт Слободана Тркуље & Балканополиса за 11. мај су распродате. На захтев многобројних љубитеља ових музичких великана, састав новог, узбудљивог звука и жанра којим помера границе, направиће концерт и следећег дана, 12. маја у Српском народном позоришту.  Слободан Тркуља & Балканополис настављају славље поводом две деценије блиставе каријере и након 17 година враћају се у СНП, а специјалане концерте поводом двадесетогодишњице постојања и стварања „модерне традиције“  одржаће у граду у којем је Балканополис и настао у организацији БЦМТ – Балканополис Центра за Модерну Традицију. Слободан Тркуља & Балканополис припремају нешто посебно за Новосађане и публику која долази из целог региона.

Улазнице за спектакл ”Балканополис 2.0” за 12. мај у продаји су на благајни Српског народног позоришта по цени од 1.400, 1.600, 1.800 и 2.000 динара.

Мултиинструменталиста и певач Слободан Тркуља, за кога светски музички критичари тврде да би требало да буде проглашен националним благом, спектакуларним концертом под називом „Балканополис 2.0“ наставиће прославу јубилеја 11. маја, после фантастичног наступа у распродатом Сава центру и изузетно успешне турнеје у Кини. Публика у Новом Саду уживаће у енергичној атмосфери која одише позитивном енергијом али и специфичном споју гајди са гитарским ефектима и вах педалама, кавалима и рок гитарама, тамбурама и бубњевима протканим снажним оркестарским звуком, од епског до лиричног. Наступи „Балканополиса“ постали су прави поп-рок спектакл, са јаким елементима симфонијског и епског звука ових простора, што се одразило и на имиџ самог бенда. Ексцентричне фризуре и модерни костими као из Толкинових бајки постали су препознатљив део њихових енергичних наступа исто колико и Тркуљин јединствен глас и маестрално извођење на преко 15 инструмената.

Велика светска турнеја поводом јубилеја

Прослава двадесетогодишњице за Слободана Тркуљу & Балканополис трајаће током целе године, те су већ заказани концерти широм планете.

Слободан Тркуља&Балканополис трeнутно се  налазе у Техерану одакле шаљу поздраве:

Следећи концерти биће одржани у Новом Саду 11. и 12. маја, затим у Паризу у Француској 24. маја, Ченгду у Кини, од 10. до 15. јуна, Борнеу, Малезији од 10. до 16. јула, у Котору, Црној Гори 3. августа, Тајпејиу, Тајван од 22. до 29. октобра и Дубаију, УАЕ од 28. до 30. новембра.

 

Извор: Агенција Галетин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *