windows 10 product key finder reddit free adobe premiere pro cc 2018 features free adobe premiere elements 10 handbuch free adobe acrobat pro dc free trial cancel free autologon windows 10 download greek keyboard for windows 10
Налазите се овде
Почетна > Култура > Изложбе > САРАДЊА СРПСКИХ И АУСТРИЈСКИХ УМЕТНИКА: ИЗЛОЖБА ИНСТАЛАЦИЈА ОД РЕЦИКЛИРАНОГ ОТПАДА У КС СВИЛАРА

САРАДЊА СРПСКИХ И АУСТРИЈСКИХ УМЕТНИКА: ИЗЛОЖБА ИНСТАЛАЦИЈА ОД РЕЦИКЛИРАНОГ ОТПАДА У КС СВИЛАРА

Пандемија коронавируса зауставила је цео свет на годину дана, али нема паузе када је у питању еколошка криза и заштита животне средине, теме које, чини се, никада нису биле актуелније, стога је управо то фокус изложбе „Strange Views: Graz and Novi Sad 2020/2021“ која ће бити отворена у среду, 16. јуна, у 18 часова, у Културној станици Свилара.

 

Изложба је производ сарадње више од 20 српских и аустријских уметника, односно СУЛУВ (Савез удружења ликовних уметника Војводине) и BVBK (Аустријско удружење визуелних уметности Штајерска). Сакупљањем отпада, који су кроз креативно промишљање и рад и размену фотографија и видео записа као упутстава на реалицији Грац – Нови Сад претворили у инсталације, уметници су желели да скрену пажњу јавности на глобално уништавање животне средине и климатске промене, као и да језиком уметности подстакну промене у друштву.

Ова изложба део је дугорочне сарадње између српског и аустријског удружења, СУЛУВ и BVBK, која годинама уназад подразумева заједничке изложбе и размену уметника, а сада им се у реализацији, придружила и организација „arTTension”  из Граца.

 

Пројекат „Strange Views“ замишљен као мрежа српских и аустријских уметника која подразумева културну размену, развијен је још 2017. године, са циљем изградње моста између Србије и Аустрије.

 

Изложба ће бити отворена до 25. јуна 2021. године, а посетиоци је могу погледати сваког радног дана и викендом у периоду од 10 до 18 часова.

Извор: Нови Сад- Европска престоница културе

Оставите одговор

Top