САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ –  Позната имена добитника новинарских награда УНВИНМ

Стручни жири Удружења новинара Војводине и нових медија из Новог Сада,  донео је одлуку о  овогодишњим добитницима новинарских признања.

Престижну награду за животно дело – Димитрије Давидовић, једногласном одлуком жирија,  добили су:  др Зоран  Ђерић, књижевник, новинар и театролог и Весна Савић, новинар и дугогодишњи уредник у листу „Дневник”.

Награда за новинарство и нове медије – Змај  која се додељује заслужним новинарима и медијским радницима на телевизији, радију и порталима припала је мс Жељку Савићу, новинару и уреднику портала ТВ Арс Медија, аутору ТВ емисије „Водич кроз уметност и науку”, Немањи Ратковац, комуникологу и уреднику ТОК телевизије и Атили Пете, инжењеру примењене фотографије и уреднику на Панон РТВ.

Награда за младо новинарско перо; која се додељује заслуженим новинарима, дизајнерима или фотографима у области нових медија. припала је мс Мирку Димићу, главном и одговорном  уреднику часописа за науку, културу и уметност „КРОВОВИ”.

Награда за уметничку и документарну фотографију –  Анастас Јовановић,  у категорији уметничке фотографије добио је др Вукашин Живаљевић са Одсекa за медијске студије Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду.

У категорији документарне фотографије добитник је:  Исмет Иса Адемовски, запослен у  Општинској управи Беочинa.

Награде ће уручити председник жирија проф. др Неђо Даниловић,  25. априла 2024. године у 18 часова у Архиву Војводине у Новом Саду.

Чланови жирија радили `су у саставу:

Председник жирија проф. др Неђо Даниловић; др Валентина Чизмар; проф. др Виктор Радун; проф. др Душанка Комненић; проф. мр Сибила Петењи; Биљана Диковић.

Комисија УНВИНМ завршила је са радом дана 11. 04. 2024. године.

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ И НОВИХ МЕДИЈА                                                                                                                                                                                     

                                                                                                                                                       

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *