САМИТ ЖЕНА ЛИДЕРА НА БЕЛОМ ДВОРУ

Други Самит жена лидера биће одржан 24. јуна на Белом двору уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије. Тема овогодишњег самита је „Women Leading Change“, а према речима Данијеле Голић оснивача Самита овогодишњи догађај биће вече за инспирацију, повезивање и синергију. Догађај ће званично отворити Татјана Матић, министарка трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије.

Према речима Данијеле Голић као и моного пута до сада, у периоду великих промена и криза и период за њима је показао да је свака криза прилика за раст и развој и да је сваки изазов тест за будућност.

-Прошла година је била специфична по много чему и много жена се нашло на раскрсници: како опстати, шта променити, шта побољшати да се пословање не угаси. Све то нам је показало да ако смо једна другој подршка можемо много тога да постигнемо на личном и професионалном плану. Зато смо након Самита, у септембру прошле године основали и Академију Самита жена лидера, коју је већ у прва два месеца похађало око 150 жена. Kључне теме биле су„soft skills“ и дигитални маркетинг, управо оне теме које су женама у бизнису неопходне – истакла је Данијела Голић.


У децембру прошле године Самит жена лидера је покренуо хуманитарну акцију прикупљања пакетића за малишане без родитељског старања. Ова акција је покренута у 10 градова Србије где је прикупљено више од 600 пакетића за најмлађе којима је то било најпотребније.
У марту ове године организовале су „Бизнис ментор програм“за који се пријавило више од 250 жена.

-Међу нама је доста жена које иза себе имају деценије успешног рада и огромно искуство. Управо оне своје знање преносе полазницама Бизнис Ментор програма. Једна од полазница Бизнис Ментор програма је и Јасна Драгојевић, оснивач „Welcome to Mimoland“, дигиталног и физичког концепта које путовање авионом претвара у едукативно забавно искуство за целу породицу. Јасна је посао покренула уз подизање кредита у Абу Дабију, а кроз наш Бизнис Ментор програм је добила знања и могућност да аплицира за програме продршке женском предузетништву у Србији и могућност да своје производе пласира и на нашем тржишту – изјавила је Данијела Голић која каже да су је управо овакви примери добре праксе мотивисали да за други Самит доведе еклузивне говорнике, жене које из свог искуства могу говорити о изазовима са којима су се сусретале кроз теме као што су: „Жене лидери данашњице“ и „Важност личног брендинга у пословању“.


У оквиру панела „Жене лидери данашњице“ говориће Маја Зелихић, Fulbrajt  специјалиста ипродекан за напредне студије Форбсовог колеџа за бизнис и технологију, Аризона USA, Маријана Василесцу, председница извршног одбора Sberbank Србија и Јелена Јечменић, директор за глобална партнерства компаније Comtrade. На панелу „Важност личног брендинга у пословању“ говориће Ана Мирковић суоснивач Института за дигиталне комуникације и Дина Јаневски Фарчић, виши потпредседник за Маркетинг компаније Centili.

-Искрено верујем да је наша улога да препознамо и инвестирамо у оне идеје , бизнисе и жене које могу да нас наследе и да дамо прилику онима који почињу или су у фази раста и развоја – истакла је Данијела Голић која верује да ће и други Самит бити полазна основа за умрежавање и јачање жена предузетница у Србији и покретање неких нових хуманитарних акција.
Више о Самиту жена лидера можете погледати на сајту:http://samitzenalidera.com/index.html

Извор: PRESS OFFICE – Full Service Agency

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *