РЕКОНСТРУИШЕ СЕ ТРИМ СТАЗА У КАМЕНИЧКОМ ПАРКУ ДУГА 1,1 КИЛОМЕТАР

Трим стаза у Каменичком парку, дуга 1,1 километар биће у потпуности реконструисана. На целој стази биће постављена нова подлога од малча и замењено 305 метара оштећених ивичњака.

– Стаза је израђена 2019. године у склопу радова изведених на уређењу парка. Дугачка је 1.111 метара и широка 1,2 метра. Као подлогу има малч меких лишћара, који је временом иструлио, и сада га је неопходно заменити, као и оштећене и недостајуће ивичњаке. Радови се изводе у оквиру пројекта „Реализација дела активности предвиђених Програмом управљања СП „Каменички парк“ за 2023.годину“, који се финансира средствима Буџетског фонда за заштиту животне средине града Новог Сада за 2023. годину – каже Милош Егић, директор Градског зеленила.

Поред тога у току је јесење кошење траве дуж Булевара ослобођења, Јеврејске, Руменачког пута, Булевару Војводе Степе, Југовићеву. На прилазима Варадинском мосту припремају се цветне гредице, окопава и плеви шибље и перен, а на више локација се орезује жива ограда и дрвеће. У свим парковима се чисте и уређују стазе и зелене површине.

Извор: ЈКП „Градско зеленило“

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *