ПРОСТОРНА ИНСТАЛАЦИЈА „ДВОЈЕ“ У КС СВИЛАРА

У Kултурној станици Свилара, 29. јануара, биће реализована вишемедијска просторна инсталација „Двоје“, пројекат новосадске архитектице и сценске дизајнерке Драгане Вилотић, која подразумева активно учешће публике.

Интерактивна инсталација „Двоје“ бави се темом прекида блискости насталом ограничењем социјалних контаката, које је тешко савладати, јер близина људи подстиче љубав и инспирацију, као виталне енергије које нас покрећу.

Инсталација подразумева индивидуални улазак посетиоца у простор и посматрање рада. Заинтересовани посетиоци могу да се пријаве за долазак у терминима на сваких пола сата од 14 до 20 сати (први термин је од 14 до 14.30 сати). Пријаву са назначеним жељеним термином можете послати на мејл адресу: dragana.vilotic@gmail.com  најкасније до среде, 27. јануара 2021. у 17 сати.

Јавно приказивање овог рада је део Драганиног докторског уметничког пројекта „Ревалоризација библијске приче о Адаму и Еви – уметничко дело сценског дизајна“ на докторским академским студијама сценског дизајна, Факултета техничких наука, Универзитета у Новом Саду.

Партнери на овом пројекту су Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Kултурна станица Свилара.

Драгана Вилотић од 2014. године ради као асистент на Одсеку за уметност и дизајн, на Департману за архитектуру и урбанизам Факултета техничких наука у Новом Саду. Са групом студената је 2016. године израдила идејни пројекат Мобилног културног центра за удружење „Ново културно насеље“. Аутор је дизајна простора за два концерта у оквиру Дочека у Новом Саду. Била је сарадник на сценографији за неколико представа у националним позориштима. Један је од уредника рубрике Сценски дизајн у оквиру националног часописа за позоришну уметност Сцена. Била је генерални директор пројекта Националног наступа Србије на Прашком квадријеналу 2015. године и ментор студентске секције наступа Србије 2019. године.

Извор: Нови Сад – European, Capital of Culture

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *