ПРОГРАМ У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ 3-8. НОВЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

Током ове недеље за посетиоце Галерије припремили смо разноврстан програм, од препуштања уметности, разговора о изложби „Матрица. Монологија Данила Вуксановића“ до креативне радионице за децу.

Током месеца новембра сви посетиоци Галерије имаће прилику да се у соби за препуштање уметности препусте слици Петра Добровића Маргарита из 1928. године, која је део сликарског циклуса насталог на Лопуду код Дубровника, када су лепота Медитерана и богатство вегетације мотивисали уметника да у свом стваралаштву почне да користи чисте боје и дође до ведрог хедонистичког експресионизма.

У оквиру изложбе Матрица. Монологија Данила Вуксановића биће приређен разноврстан пратећи програм, како би посетиоцима стручним предавањима и вођењима, са различитих аспеката, приближили збирку клишеа Галерије Матице српске сагледане кроз призму савременог стваралаштва. О изложби која на јединствен начин спаја колекцију Галерије и савремену уметност, у петак 6. новембра 2020. године у 19.00 сати говориће мр Данило Вуксановић, аутор и уметник и Лука Кулић, уметник и конзерватор. Пријаве путем линка:https: //forms.gle/mxKHocnirT2LXUEE9

У суботу 7. новембра од 11.00 до 12.30 сати, на креативној радионици Доброчинству његовом не постоји мера, ал’ највише га памтимо ко хероја пера, деца ће откривати ко је био Јован Јовановић Змај, како је изгледао његов живот и зашто га данас памтимо као хероја пера. Пријаве путем линка: https://forms.gle/mxKHocnirT2LXUEE9

За пратећи програм изложбе Матрица и креативну радионицу је потребно да се посетиоци пријаве путем онлајн формулара који се налази на линку у склопу најава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *