ПРОГРАМ ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТ-A 2020.

Треће издање Дунав Филм Фест-а публици ће представити више од тридесет филмских остварења

Дунав Филм Фест, који се ове године одржава од 11. до 16. септембра у Смедереву, представиће публици разноврстан програм сачињен од победника светских филмских фестивала, нових остварења редитеља које публика фестивала воли и веома познаје, као и занимљивих филмова који показују нове токове у европском филму.

Ове године поред главног програма који се одржава у Малом граду Смедеревске Тврђаве, настављамо традицију приказивања Класика српског филма на тргу код Карађорђевог дуда, као и најбољих европских хитова 2019. године на Броду Пристан.

У складу са светским трендовима, Дунав Филм Фест ће ове године понудити својој публици и Онлине програм који организује у сарадњи са ПВОД платформом Мој ОFF. Програми које ће публика моћи потпуно бесплатно да погледа су Нови Румунски филм и Best of Europe. Биће доступно 11 филмских остварења међу којима су „Звиждаћи“ филм који је отворио други Дунав Филм Фест, „Нобади“ прича о мрзовољном старцу и мигранту чији се путеви укрштају, „Пламена Јерес“ са Доналдом Садерландом у главној улози и многи други. Филмови на платфроми Мој Офф биће доступни од 12 до 23.59h у дану када су најављени на сајту www.mojoff.net .

У главном програму биће приказано десет филмова, од којих ће се 7 такмичити за главну награду фестивала „Дунавска Лађа“. Поред филма „Часови персијског“ који отвара 3. Дунав Филм Фестивал, у такмичарском програму наћи ће се и „Шарлатан“ пољске редитељке Агнешке Холанд, затим филм „Еден“ у којем главну женску улогу игра хрватска глумица Лана Барић и „Ундине“ филм који је награђен на Белинском Филмском Фестивалу 2020. године.

Филмови „Истина“ редитеља Корееде и „Грех“ Кончаловског биће приказани у оквиру главног програма у Малом граду Смедеревске Тврђаве, као специјалне пројекције.

Програм Класици српског филма, који и ове године у сарадњи са Авала Филм Wаy приказујемо на тргу код Карађорђевог Дуда, доноси нам пет остварења међу којима су „Марш на Дрину“ редитеља Жике Митровића, „Октоберфест“ Драгана Кресоја, „Циганка“ Николе Танхофера и други.

Фестивал ће свечано затворити филм „Име Народа“ нашег истакнутог редитеља Дарка Бајића, 16. септембра у 19.30 часова у Малог граду Смедеревске Тврђаве. Филм говори о Светозару Милетићу угледном адвокату, члану угарског парламента и доживотаном борцу за права и независност Срба у аустроугарској Војводини. У главним улогама нашли су се Љубомир Бандовић, Жарко Лаушевић, Катарина Жутић, Андрија Кузмановић.

Карте за филмове у Малом граду Смедеревске Тврђаве могу се купити по цени од 200 рсд за цело вече, док су сви остали програми бесплатни. Целокупан програм доступан је на сајту Центра за културу Смедеревоwww.sdkultura.org.rs , као и на сајту фестивала www.dunavfilmfest.rs

Покровитељ фестивала је Министарство културе и град Смедерево.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *