ОДРЖАНА ВАНРЕДНА ИЗБОРНА СЕДНИЦА ЋИРИЛИЦЕ НОВИ САД

У понедељак, седмог септембра 2020. одржана је ванредна седница скупштине Удружења „Ћирилица” Нови Сад ради сазива новог Управног и Надзорног одбора за наредне четири године. Будући да Удружења „Ћирилица” Нови Сад нема своје просторије, седница је одржана у Средњој школи за дизајн „Богдан Шупут” уз поштовање мера против епидемије. Том приликом је директор школе Ђуро Радишић пожелео Удружењу срећан рад. На почетку седнице одата је почаст дугогодишњем преминулом члану Јовану Кузмановићу.

Ђуро Радишић

Седницом је председавала Јованка Скенџић а записник је водио Предраг Ратић. На дневном реду били су извештај Управног и Надзорног одбора за 2019. годину, завршни рачун Удружења за 2019. годину, избор чланова Управног и Надзорног одбора и план и програм Удружења за 2020/2021. годину. Сви извештаји су једногласно усвојени. 

За новог председника Управног одбора „Ћирилица” Нови Сад изабран је Жељко Савић, мастер културолог. Савић је члан многих струковних удружења, председник је Арс академије из Новог Сада, добитник више признања и награда, а од 2004. године активно на културној сцени Новог Сада.

Жељко Савић

Заменик УО „Ћирилица” је Петар Јаћимовић, њен досадашњи председник УО. Остали чланови УО су Весна Раонић, Биљана Диковић, Маја Грубор Маринковић, Владимир Спремо и Предраг Ратић. 

Надзорни одбор чине досадашњи и нови чланови Драгољуб Радић (председник), Горан Грубор и Тамара Јовановић.

Након избора руководећих органа стекли су се услови да Удружење настави да спроводи усвојени план и програм али и унапређује своје деловање. Ускоро ће бити активан сајт, тако да ће се јавност информисати о свим активностима Удружења „Ћирилица” Нови Сад.

Текст: В. Раонић;

Фото: Н. Вуковић;

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *