ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „ЗЛОГОЊЕ“

Новосадска премијера филма „Злогоње“ редитеља Рашка Миљковића уприличена је у биоскопу Арена Синеплекс  26. септембра. Глумачка екипа на челу са главним глумцима, Силмом Махмути и Михајлом Милавићем прошетала је црвеним тепихом и поклонила се многобројној публици.

„Злогоње“ је прича о Јовану и Милици, десетогодишњацима који се упознају када Милица ненадано стигне у Јованов разред. Да га друга деца не би емотивно повређивала, усамљени Јован је изградио свој свет из маште у који Милица  мало по мало успева да се пробије. Она га позива у авантуру ослобађања њеног оца од нове жене, Миличине маћехе, за коју верује да је вештица која је зачарала тату. Јован, због новооткривеног узбуђења и радости које осећа због сазнања шта то значи имати правог друга, прихвата али убрзо сазнаје да препреке које се јављају у реалним авантурама није тако лако прескочити као у онима у његовој машти. А највећа препрека од свих за Јована је управо он сам. Јован ће морати да прихвати себе таквог какав јесте и здушно се баци у највећу авантуру од свих – живот. Када то учини пред њим се отвара цео један нови свет, у коме ће заједно са Милицом открити истинску природу вештице и на потпуно неочекиван али и зрео начин савладати њену претњу. И постати прави херој.

Ова топла дечија прича освојила је бројне награде широм света међу којима су награда за најбољи филм на престижном фестивалу ТИФ Кидс у Торонту, награду града Злина „The City of Zlín Award“  за најбоље дечије улоге, награду публике на филмском фестивалу Херцег Нови и друге.

Екипа  Тв Арс Mедије је имала прилику да разговара са глумцима који играју главне улоге у филму,  као и редитељем ове дивне дечје приче.

 

Текст: Јелена Допуђ

Видео: Жељко Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.