PREDSTAVNICI ITALJANSKE REGIJE FURLANIJA-JULIJSKA KRAJINA POSETILI NOVOSADSKI SAJAM

Generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković primio je danas predstavnike italijanske delegacije i tom prilikom ih upoznao sa aktivnostima koje se sprovode povodom održavanja 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma na kojem će Italija biti Zemlja partner.

Tom prilikom, Cvetković je rekao da su pojačane aktivnosti  u susret ovom važnom agrobiznis događaju na kojem se očekuje prisustvo predstavnika ove regije, kao i predstavnika sajma u Pardononeu i italijanskih privrednika.

Zahvaljujući dobroj saradnji koju imaju regije Autonomne pokrajine Vojvodine i regije Furlanija-Julijska krajina, postoji ogromna zainteresovanost predstavnika regije da samostalno nastupi na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji će biti priređen od 20. do 26. maja, najavio je regionalni sekretar za poljoprivredu FVG regije, Stefano Zanieri.

Priliku da se predstave na Poljoprivrednom sajmu bi iskoristili i predstavnici italijanskog sajma koji se nalazi u Pardenoneu, čija je želj,a da se u narednom periodu, unapredi i produbi dosadašnja saradnja sa Novosadskim sajmom.

Zaključak skupa je da prostor  za saradnju postoji u svim aspektima i da će prvi korak na tom putu upravo biti ovogodišnji nastup predstavnika regije Furlanija-Julijska krajina.

Izvor: Novosadski sajam

Foto: Novosadski sajam

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *