adobe photoshop cs6 vs cc free mastercam 2018 home learning edition free digital audio hdmi driver windows 10 download adobe photoshop lightroom 3.6 64-bit free dvd player free download for windows 8 64 bit free
Налазите се овде
Почетна > Култура > Изложбе > ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ ИЗЛОЖБЕ НОВОСАЂАНИ БИРАЈУ

ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ ИЗЛОЖБЕ НОВОСАЂАНИ БИРАЈУ

Вођење кроз изложбу

  1. септембар у 19.00 сати

Галерија Матице српске, Трг галерија 1, Нови Сад

У петак, 23. септембра у 19.00 сати биће приређено вођење кроз изложбу Новосађани бирају која је отворена у Галерији Матице српске у децембру 2021. године у оквиру Сталне поставке. Изложба ће моћи да се погледа до краја 2022. године.

Полазећи од чињенице да град обликују грађани, њихово порекло, наслеђе, навике и опредељења, а да музеј јесте место колективног памћења који сакупља и чува различите животне приче појединаца, одлучили смо се да отворимо своју колекцију и понудимо је суграђанима да кроз уметничка дела у нашем простору испричају причу о себи и свом граду. Изложба Новосађани бирају је прича Новосађана о њиховом животу, детињству и жељама рефлектована кроз одабрана дела из Галеријског депоа. Кроз причу о 41 уметничком делу на изложби обухватиће се импресије Новосађана и указаће се на идеју пројекта, као и представљање процеса бирања уметничких дела.

Публику ће кроз изложбу водити Милица Милошевић, координаторка пројекта.

Извор: Галерија Матице српске

Администратор: ДНМ

 

Оставите одговор

Top