ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ ИЗЛОЖБЕ „ИДЕНТИТЕТ(И)“ МОНОДРАМА MARTA BEREŠ ONE GIRL SHOW

Пратећи програм изложбе:

ИДЕНТИТЕТ(И)

Монодрама Marta Bereš One Girl Show, 2. јул 2021. у 19.00 сати

 

Као завршницу изложбе Иденитет(и). Представе жена у српском сликарству (1918-1941) у Галерији Матице српскеу петак, 2. јула у 19.00 сати ће се извести монодрама Marta Bereš One Girl Show, у режији Андраша Урбана, а у продукцији суботичког позоришта „Kosztolányi Dezső”. Монодрама посвећена је глумицама, односно женама генерално и свим табуима и предрасудама нашег друштва према жени на сцени. Кроз разне ситуације, које је као глумица доживела, на духовит и луцидан начин, Марта Береш говори о очекивањима публике и надама глумице, све тежој комуникацији међу људима, проблему родног и националног идентитета, лицемерју, лажним ауторитетима и „сумњивој паучини славе”.

Игра: Марта Береш; режија и избор музике: Андраш Урбан; костим: Марта Береш, Андреа Ледењак; плес: Тибор Гажо.

 

Број места на предстaви је ограничен, а ваше присуство можете резервисати попуњавем кратког упитника https://forms.gle/ybo5DiyuBHHkpnEk7

С обзиром да је изложба Идентитет(и)отворена до 4. јула, током викенда у суботу, 3. јула и недељу, 4. јула у 13.00 и 17.00 сати за све заинтересоване посетиоце биће одржана последња стручна тумачења изложбе.

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *